Κολομβία: Παραιτήθηκε μετά το χάος και τους 17 νεκρούς ο υπουργός Οικονομικών

0
Κολομβία:-Παραιτήθηκε-μετά-το-χάος-και-τους-17-νεκρούς-ο-υπουργός-Οικονομικών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κολομβίας, Αλμπέρτο Καρασκίλια. Η φορολογική μεταρρύθμιση που πρότεινε έφερε βίαιες διαδηλώσεις και 17 θανάτους!

Ο Καρασκίλια ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού η κυβέρνηση στην Κολομβία απέσυρε τη φορολογική μεταρρύθμιση ύστερα από πολυήμερες, μαζικές και αιματηρές διαδηλώσεις και σθεναρή αντίσταση κατά του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε επέμεινε την Κυριακή πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μεταρρύθμιση για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ωστόσο τόνισε πως ένα νομοσχέδιο θα είναι προϊόν συναίνεσης μεταξύ εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

«Η συνέχιση παρουσίας μου στην κυβέρνηση θα περιπλέξει την ταχεία και αποτελεσματική οικοδόμηση της απαραίτητης συναίνεσης», ανέφερε ο Καρασκίλια στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Click4more Κολομβία: Τουλάχιστον 17 νεκροί και 800 τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν κατά τις διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε ημερών εναντίον του νομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να διατάζει την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο Συνήγορος του Λαού (δημόσια υπηρεσία προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) 16 πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου σε όλη την Κολομβία. Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για 846 τραυματίες, εκ των οποίων οι 306 είναι πολίτες.

Επιπλέον, 431 άνθρωποι συνελήφθησαν στις ταραχές που αμαύρωσαν ορισμένες διαδηλώσεις –αν και οι περισσότερες ήταν ειρηνικές– και η κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις