Κοζάνη – Κορονοϊός: Φλέγεται η πόλη στη μάχη της πανδημίας – Μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία

0
Κοζάνη-–-Κορονοϊός:-Φλέγεται-η-πόλη-στη-μάχη-της-πανδημίας-–-Μεταφορές-ασθενών-σε-άλλα-νοσοκομεία

Σαρώνει ο κορονοϊός και την Κοζάνη. Για το θέμα μίλησε ο διευθυντής του Παθολογικού τομέα του νοσοκομείου της Κοζάνης, Στέλιος Λαμπρόπουλος…

«Η αλήθεια είναι ότι το νοσοκομείο μας δέχτηκε και δέχεται μεγάλη πίεση και για αυτό εχθές είχαμε εδώ τον αναπληρωτή υπουργό τον κ. Κοντοζαμάνη που μας επισκέφθηκε», είπε αρχικά στο seleo.gr, ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Εχθές είχαμε 98 κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή, είναι μεγάλο νούμερο για εμάς αν και είναι λίγο πτωτικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το εργαστήριο μοριακής βιολογίας που έχουμε εδώ για τις 05/04 είχαμε 221 δείγματα στην περιοχή της Κοζάνης, με θετικά το 19,4%. Εχθές είχαμε 55 κρούσματα κορονοϊού μόνο στο νοσοκομείο Κοζάνης», εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με την κατάσταση.

«Έχουμε διακομίσει και πολλά περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία, επειδή έχουν κενά κρεβάτια», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα. Από 1 έως 31 Μαρτίου σε μετρήσεις που έκανε το εργαστήριό μας μοριακής βιολογίας σε 9.000 δείγματα θετικό ήταν περίπου το 16%. Νομίζω οι περισσότεροι κολλούν στη δουλειά και στα σπίτια. Έχουμε έναν ασθενή διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις