Κιούμπαν: «Δεν ακυρώσαμε τον Εθνικό Ύμνο, δεν πήραμε ποτέ οριστική απόφαση» (vid)

3
Κιούμπαν:-«Δεν-ακυρώσαμε-τον-Εθνικό-Ύμνο,-δεν-πήραμε-ποτέ-οριστική-απόφαση»-(vid)

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς φιλοξενήθηκε στο ESPN και στο «The Jump» της Ρέιτσελ Νίκολς προκειμένου να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ και το γεγονός ότι δεν ακουγόταν πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας

«Δεν είχαμε αποφασίσει ποτέ να μην παίζουμε τον Εθνικό Ύμνο. Απλά σε κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει με τις κοινότητες του Ντάλας, ήταν κάτι που δεν τους αντιπροσώπευε πλήρως. Πάντα μιλάμε και είμαστε σε ανοικτή γραμμή με όλες τις κοινότητες. Αυτό είναι που επιμένουμε να κάνουμε. Ακούγοντας την κοινότητα, υπήρχαν αρκετά λίγοι άνθρωποι που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τους φόβους τους, ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν τους εκπροσωπούσε πλήρως και ότι οι φωνές τους δεν ακούγονταν» είπε ο Μαρκ Κιούμπαν και συνέχισε:

«Έτσι, κάναμε πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να παίξουμε τον Ύμνο. Έτσι, κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού της preseason, αποφασίσαμε να μην το παίξουμε και απλά να δούμε ποια ήταν η απάντηση, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο να έχουμε συνεχείς συζητήσεις για αυτό. Δεν πήραμε καμία απόφαση να μην παίξουμε ποτέ τον εθνικό ύμνο. Aυτό δεν συνέβη καθόλου. Δεν ακυρώσαμε τον Eθνικό Yμνο. Είχαμε ακόμα τη σημαία μας να κυματίζει περήφανη στο γήπεδό μας και όλοι είχαν την ευκαιρία να την χαιρετίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους».

ΠΗΓΗ: