Κατεχόμενα: Πρεμιέρα σε τηλεοπτική σειρά για τα γεγονότα 1963-74 στο νησί – «Πρωταγωνιστές» ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Ραούφ Ντενκτάς

0
Κατεχόμενα:-Πρεμιέρα-σε-τηλεοπτική-σειρά-για-τα-γεγονότα-1963-74-στο-νησί-–-«Πρωταγωνιστές»-ο-Αρχιεπίσκοπος-Μακάριος-και-ο-Ραούφ-Ντενκτάς

Στα κατεχόμενα θα βρεθεί την Πέμπτη 1η Απριλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Τουρκία, Φουάτ Οκτάι. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ που μεταδίδουν την είδηση, ο Οκτάι θα έχει σειρά επαφές με εκπροσώπους των Τουρκοκυπρίων, ενώ θα δώσει το παρών στην πρεμιέρα μιας νέας τηλεοπτικής σειράς τίτλο Bir zamanlar Kibris (Κάποτε στην Κύπρο), η οποία θα προβληθεί από το τουρκικό δίκτυο TRT.

Η τηλεοπτική σειρά θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη «τον αγώνα για την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων», στα γεγονότα από το 1963 μέχρι και το 1974. Μάλιστα γυρίσματα γίνονται στην κατεχόμενη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, εν μέσω πανδημίας.

Σε αυτή τη σειρά μάλιστα αναμένεται να εμφανιστούν χαρακτήρες όπως ο  Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο Ραούφ Ντενκτάς, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν τον Νίκο Σαμψών που διατέλεσε πρόεδρος μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και μόλις για οκτώ ημέρες.

Να σημειωθεί πως την 1η Απριλίου η Κύπρος γιορτάζει την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα της ΕΟΚΑ Β, 1955-1959.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις