Κατάληψης συνέχεια στο ΑΠΘ, αντιδράσεις για την αστυνομική βία – Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες target=”_blank”

4
Κατάληψης-συνέχεια-στο-ΑΠΘ,-αντιδράσεις-για-την-αστυνομική-βία-–-Στον-Εισαγγελέα-οι-συλληφθέντες-target=”-blank”

Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021

Υπό κατάληψη παραμένει το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ παρά την επέμβαση της αστυνομίας τη Δευτέρα και τα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν κυρίως κατά τη διαδικασία σύλληψης ενός φοιτητή τον οποίο ένστολοι εμφανίζονται σε βίντεο να τον σέρνουν ημίγυμνο ενώ φοιτητές και καθηγητές προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Και αυτοί όμως όσο και ο φοιτητής ”ψεκάζονται” από χημικά από αστυνομικό και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση ενώ στη συνέχεια προσπαθούν να εμποδίσουν και τους δημοσιογράφους να καταγράψουν τα γεγονότα. 

 

 

Σήμερα περί τα 50 άτομα βρίσκονται εντός του κτιρίου, στο οποίο παρέμειναν όλη τη νύχτα ενώ υπάρχει και κάλεσμα για νέα μαζική συγκέντρωση στον αύλειο χώρο, από φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία κ.α.

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι θα μεταβούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης που θα προσαχθούν τα 31 άτομα τα οποία συνελήφθησαν τη Δευτέρα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Όλες τα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σε καθένα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Στο κάλεσμα των φοιτητών αναφέρεται: «Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ». 

Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021Κατάληψη και επεισόδια στο ΑΠΘ, 22 Φεβρουαρίου 2021

ΠΗΓΗ: