Κανένας θάνατος από κορονοϊό στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες target=”_blank”

3
Κανένας-θάνατος-από-κορονοϊό-στο-Λονδίνο-για-πρώτη-φορά-μετά-από-έξι-μήνες-target=”-blank”

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή.  

Σύμφωνα με το BBC, τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό τις τελευταίες 28 ημέρες.

Σημειώνεται ότι στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφονταν στο Λονδίνο περίπου 230 θάνατοι ημερησίως από επιπλοκές του ιού.

«Πρόκειται για ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα» σχολίασε ένας γιατρός στο βρετανικό μέσο. Είναι 

Στο Λονδίνο καταγράφεται το 12% των θανάτων από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Συνολικά, καταγράφηκαν 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου με την COVID-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι.

Την Κυριακή, κατεγράφησαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που τον Ιανουάριο στη χώρα είχαν καταγραφεί ακόμα και 68.000 κρούσματα ημερησίως. 

Σημειώνεται ότι στη χώρα των 66 εκατ. έχουν λάβει έστω μια δόση εμβολίου 30,1 εκατ. άτομα. Τη δεύτερη δόση έχουν λάβει μόνο 423.850 άτομα, γεγονός που δείχνει ότι ακόμα και η πρώτη δόση επηρεάζει στα στοιχεία των μολύνσεων. 

ΠΗΓΗ: