Καιρός: Πού χτύπησε «κόκκινο» την Κυριακή του Πάσχα – Σχεδόν 14 βαθμούς πάνω η θερμοκρασία

0
Καιρός:-Πού-χτύπησε-«κόκκινο»-την-Κυριακή-του-Πάσχα-–-Σχεδόν-14-βαθμούς-πάνω-η-θερμοκρασία

Πάσχα με μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, μακριά από χωριά και εξοχικά αλλά και… καλοκαιρινές θερμοκρασίες κάναμε φέτος. Σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως αναφέρουν οι μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ για την εποχή. 

Ειδικότερα, την Κυριακή του Πάσχα – σύμφωνα με το meteo.gr – σημειώθηκαν θερμοκρασίες από 7 έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. 

Η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι’ αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε τον χάρτη των θερμοκρασιών του meteo.gr:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: meteo.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις