Κίνα: 58 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

0
3
Κίνα:-58-κρούσματα-κορονοϊού-το-τελευταίο-24ωρο

58 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Κίνα το τελευταίο 24ωρο, με τα 28 από αυτά τα είναι ασυμπτωματικά.

Από τα υπόλοιπα 30 τα 22 εξ αυτών ήταν από άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό. Οι υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκαν όλες στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (16), στη Σαανσί (5) και στη Σετσουάν (1), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

click4more: Κορονοϊός: “Θερίζει” την Λατινική Αμερική! Πάνω από μισό εκατ. κρούσματα σε Μεξικό και Περού

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος. Ακόμη 64 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 79.462, κατά τα δεδομένα του υπουργείου. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 690, οι 39 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 28 ασυμπτωματικοί φορείς. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.786 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

ΠΗΓΗ: