Κίνα: Κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τον Ιανουάριο

2
Κίνα:-Κατέγραψε-τον-υψηλότερο-αριθμό-κρουσμάτων-από-τον-Ιανουάριο

Η Κίνα ανέφερε 76 νέες περιπτώσεις Covid στις 25 Ιουλίου, τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων δηλαδή από τα τέλη Ιανουαρίου εν μέσω μιας αύξησης των τοπικών λοιμώξεων στην ανατολική πόλη του Ναντσίνγκ. Η πόλη ξεκινά έναν δεύτερο γύρο μαζικών τεστ με σκοπό τον περιορισμό της έξαρσης.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής απέναντι στα κρούσματα, η οποία περιλαμβάνει γρήγορη ιχνηλάτηση και τεστ μεγάλο εύρος του πληθυσμού της, για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, αναφέρει το Reuters.

Οι τοπικές λοιμώξεις αντιπροσώπευαν 40 από τα νέα κρούσματα, σε σύγκριση με μόλις πέντε την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας τη Δευτέρα.

Τριάντα εννέα από τα τοπικά κρούσματα αναφέρθηκαν στην ανατολική επαρχία Τσιανγκσού, της οποίας η Ναντσίνγκ είναι η πρωτεύουσα, και ένα στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων, τα οποία η Κίνα δεν χαρακτηρίζει ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξήθηκαν σε 24 από 17 την προηγούμενη ημέρα.Μεταξύ των περιπτώσεων χωρίς συμπτώματα, ήταν τέσσερις ήταν τοπικές λοιμώξεις.

Πολλά από τα θετικά κρούσματα στον πρώτο γύρο των τεστ που ξεκίνησε η Ναντσίνγκ την περασμένη εβδομάδα ήταν σε μια περιοχή κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Lukou.

Η Ναντσίνγκ ξεκίνησε έναν δεύτερο γύρο τεστ στους 9,3 εκατ. κατοίκους της την Κυριακή, ανέφερε η China Daily τη Δευτέρα.

Η πόλη αύξησε το επίπεδο κινδύνου Covid σε υψηλό για μία περιοχή και σε μεσαίο για άλλες περιοχές, πρόσθεσε η εφημερίδα. Η κίνηση αυτή ήρθε αφού ανεστάλη η λειτουργία του μετρό και αφού πάρθηκαν επιπλέον μέτρα για τον έλεγχο του νέου cluster.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται σε 92.605 και ο αριθμός των θανάτων παραμένει 4.636.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από The Guardian

ΠΗΓΗ: