Κάρι Αν Μος: Μου πρότειναν ρόλο γιαγιάς ακριβώς μόλις έγινα 40, λέει η σταρ του «Matrix» target=”_blank”

0
Κάρι-Αν-Μος:-Μου-πρότειναν-ρόλο-γιαγιάς-ακριβώς-μόλις-έγινα-40,-λέει-η-σταρ-του-«matrix»-target=”-blank”

Η Κάρι Αν Μος μίλησε έξω απ’ τα δόντια για τον ηλικιακό ρατσισμό και τον σεξισμό στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Η Καναδή ηθοποιός που έγινε διάσημη από τον ρόλο της Τρίνιτι στο franchise του «Matrix», αλλά και από τη σειρά του Netflix «Τζέσικα Τζόουνς», συνομίλησε με τη συγγραφέα, σκηνοθέτη και παραγωγό Τζαστίν Μπέιτμαν και σύμφωνα με το Hollywood Reporter αναφέρθηκε εκτενώς στην «εξωτερική πίεση» που της ασκείται ως γυναίκα που έχει περάσει τα σαράντα στο Χόλιγουντ.

Η 53 ετών ηθοποιός είπε ότι είχε προειδοποιηθεί από συναδέλφους της για το γεγονός ότι οι ευκαιρίες θα ήταν λιγότερες στη δεκαετία των σαράντα, αλλά στην αρχή δεν έδωσε σημασία, προσθέτοντας «δεν μπορούσα έτσι απλά να ασπαστώ μία αντίληψη με την οποία δεν συμφωνώ».  

Δυστυχώς, μετά από λίγο ήρθε το απότομο ξύπνημα. 

«Την επομένη μέρα των γενεθλίων μου -κυριολεκτικά- διάβαζα ένα σενάριο που είχε φτάσει στα χέρια μου και συζητούσα γι′ αυτό με τη μάνατζερ μου», θυμάται η Μος. «Οπότε την ακούω να λέει, όχι, όχι, δεν είναι αυτός ο ρόλος [που διαβάζεις] είναι η γιαγιά. Πιθανώς υπερβάλλω λίγο, αλλά συνέβη μέσα σε μια νύχτα. Πέρασα από το να υποδύομαι το κορίτσι στην μητέρα και πέρα από αυτή». 

Η Κάρι Αν Μος πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως οι άνδρες στη βιομηχανία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στον ίδιο βαθμό. 

«Δεν αισθάνεσαι ότι έχεις γεράσει ιδιαίτερα και ξαφνικά βλέπεις τον εαυτό σου στην οθόνη», είπε, επισημαίνοντας ότι βλέπει τις Γαλλίδες και εν γένει τις Ευρωπαίες ηθοποιούς και νιώθει πόσο σίγουρες αισθάνονται για τον εαυτό τους. 

Η Μος θα επιστρέψει στον ρόλο της Τρίνιτι, στην τέταρτη ταινία «Matrix», πάντα με τον Κιάνου Ριβς, που αναμένεται να βγει στις αίθουσες και στο HBO Max στις 22 Δεκεμβρίου. 

ΠΗΓΗ: