Ισραήλ: Στους 45 οι νεκροί που ποδοπατήθηκαν – Η γιορτή που κατέληξε σε εφιάλτη (pics, video)

1
Ισραήλ:-Στους-45-οι-νεκροί-που-ποδοπατήθηκαν-–-Η-γιορτή-που-κατέληξε-σε-εφιάλτη-(pics,-video)

Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ με τους νεκρούς από το δυστύχημα στη θρησκευτική εορτή στο βόρειο τμήμα της χώρας να ανέρχονται σε 45.

Οι τραυματίες είναι 150 αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ μέχρι και το μεσημέρι στο Ισραήλ οι αρχές δυσκολεύονται να απομακρύνουν τους προσκυνητές, που είναι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, από το σημείο της τραγωδίας.

photo Reuters
photo Reuters

Οι προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί για τη γιορτή Λαγκ Μπα’ομέρ, στον τάφο ενός ραβίνου του 2ου Μ.Χ αιώνα και τραγουδούσαν και χόρευαν παρά το γεγονός πως όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο ήταν στριμωγμένοι και ο συνωστισμός ήταν τεράστιος.

Civilian tragedy during religious festival in Israel:

45 people (reported) dead: pic.twitter.com/Hjbz1ZSapp

— Patrick Emek (@14wombat1) April 30, 2021

Η τραγωδία ξεκίνησε όταν κάποιοι άνθρωποι γλίστρησαν από μια κερκίδα και έπεσαν πάνω σε άλλους προκαλώντας τον πανικό. Οι προσκυνητές νόμιζαν πως δέχθηκαν επίθεση και άρχισα να τρέχουν αλλόφρονες με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός και ποδοπάτημα με τραγική κατάληξη του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Click4more: Ισραήλ: Χοροπηδητό και χαρά και σε λίγα δευτερόλεπτα… πανικός και πτώματα παντού (video)

Βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δείχνει πως η γιορτή είχε κυριολεκτικά ασφυκτικά πολύ κόσμο, ο οποίος στριμωχνόταν πάρα πολύ προκειμένου να προχωρήσει και να πάει στο χώρο της τελετής. Όλοι σχεδόν όσοι ήταν στο χώρο χοροπηδούσαν και χόρευαν τόσο στην ξύλινη εξέδρα που είχε στηθεί όσο και κάτω.

Λίγα λεπτά μετά, η εξέδρα υποχώρησε και οι άνθρωποι «έλιωσαν» ο ένας τον άλλον επί της ουσίας. Οι εικόνες χαράς μετατράπηκαν σε εικόνες φρίκης με πτώματα παντού και κόσμο να προσπαθεί να διαφύγει μέσα στον πανικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας και μετά.

ALERT 🚨 Moments before the incident that killed 44 at Mount Meron, #Israel pic.twitter.com/AYpqqV5Y1D

— IndSamachar News (@Indsamachar) April 30, 2021

«Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις