Ιρακινό Κουρδιστάν : Ιρανική… επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανών στρατιωτών

5
Ιρακινό-Κουρδιστάν-:-Ιρανική…-επίθεση-με-ρουκέτες-εναντίον-αμερικανών-στρατιωτών

Ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες που στηρίζονται από το Ιράν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες το βράδυ της Τετάρτης με στόχο αμερικανούς στρατιώτες στην ημιαυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Εξι ρουκέτες»

«Εξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τα όρια του χωριού Σεΐχ Αμίρ, στην επαρχία Νινευή, από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, στοχεύοντας τις δυνάμεις του συνασπισμού (σ.σ. με επικεφαλής τις ΗΠΑ) στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αρμπίλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

LATEST: Kurdistan Region’s counter-terrorism says that six rockets were launched toward Erbil International Airport from Sheikh Amir village in Nineveh province by Hashd al-Shaabi militants, but did not reach the airport, according to a statement from the body. pic.twitter.com/O7k6DeQ5TI

— Rudaw English (@RudawEnglish) September 30, 2020

Οι τέσσερις ρουκέτες έπεσαν στις παρυφές του αεροδρομίου ενώ οι δύο δεν εξερράγησαν, πρόσθεσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.(Φωτογραφία rudaw.net)

Ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τον πρωθυπουργό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.

«Καταδικάζω»

«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο την αποψινή πυραυλική επίθεση στην Αρμπίλ. Το Ιρακινό Κουρδιστάν δεν θα ανεχτεί καμία απόπειρα υπονόμευσης της σταθερότητάς του και η απάντησή μας θα είναι ισχυρή», ανέφερε μέσω Twitter.

«Μίλησα με τον πρωθυπουργό (του Ιράκ) Μουστάφα αλ Καντίμι για το πόσο σημαντικό είναι να αποδοθούν ευθύνες», πρόσθεσε.

Ο ιρακινός στρατός κατηγόρησε «μια τρομοκρατική οργάνωση» ότι διέπραξε την επίθεση με ρουκέτες εναντίον θέσης στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του ημιαυτόνομου θύλακα του ιρακινού Κουρδιστάν, διευκρινίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν προκάλεσε θύματα.

Initial reports that Indirect Fire did not land on Coalition Forces in Erbil tonight. There was no damage or casualties. Incident is under investigation.

— OIR Spokesman Col. Wayne Marotto (@OIRSpox) September 30, 2020

Από ημιφορτηγό

Η επίθεση εξαπολύθηκε από την καρότσα ημιφορτηγού στη βόρεια επαρχία Νινευή, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι ο αξιωματικός ο οποίος είναι αρμόδιος για την ασφάλεια της περιοχής από όπου εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθ’ όσο διενεργείται έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ: