Ινδονησία: Αντρας θετικός στον κορονοϊό μεταμφιέστηκε γυναίκα για να επιβιβαστεί σε πτήση target=”_blank”

0

Μια απίστευτη ιδέα είχε άνδρας από την Ινδονησία, που βρήκε θετικός στο Covid και ήθελε να κάνει ταξίδι εσωτερικού με αεροπλάνο. Επειδή προφανώς δεν θα του επέτρεπαν να μπει στην πτήση, αποφάσισε να μεταμφιεστεί γυναίκα και να παριστάνει ότι είναι η σύζυγός του. 

Ο άνδρας, που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά του ονόματός του, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά. Κάλυψε το πρόσωπό του με μια μαντήλα, γνωστή ως νικάμπ και είχε μαζί του το διαβατήριο της συζύγου του και το αρνητικό τεστ της.

Μάλιστα το σχέδιό του πέτυχε. Κατάφερε να μπει στην πτήση και ίσως να μην τον είχαν αντιληφθεί ποτέ εάν δεν έκανε ένα σοβαρό λάθος. 

Κατά της πτήσης πήγε και άλλαξε στα κανονικά του ρούχα, με αποτέλεσμα μια αεροσυνοδός να τον καταλάβει και να σημάνει συναγερμό.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της γιορτής Eidh al-Adha που ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου.

Η αστυνομία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο άνδρας συνελήφθη μετά την προσγείωση του αεροπλάνου και εξετάστηκε αμέσως για κορονοϊό.

Όταν ανακάλυψαν ότι ήταν θετικός στον ιό, του δόθηκε εντολή να αυτοαπομονωθεί στο σπίτι του. Η αστυνομία δηλώνει ότι θα προχωρήσει στη δίωξή του μόλις λήξει η καραντίνα του.

Το απίστευτο περιστατικό έρχεται εν μέσω αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια στην Ινδονησία, η οποία έχει γίνει γρήγορα το επίκεντρο του ιού στην Ασία.
Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφει σχεδόν 50.000 κρούσματα την ημέρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από την εισροή ασθενών και την έλλειψη πόρων, συμπεριλαμβανομένου του οξυγόνου.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και περισσότεροι από 72.000 έχουν πεθάνει.

Το αργό εμβολιαστικό πρόγραμμα και η εμφάνιση της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα, έχουν αναφερθεί ως λόγοι για τη συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού.

Πηγή: BBC

ΠΗΓΗ: