Θωμάς Κρασώνης

2
Θωμάς-Κρασώνης

Στην πίστα πάλι το μωρό που μεγάλωσε, και ταξιδεύεις στο χθες αγναντεύοντας το αύριο…

Με προοπτική η διεθνής παρουσία του εξ-καρτ 19χρονου πλέον Θωμά, μέλους του Σωματείου μας, του ΑΣΜΑ. Έργο του πατέρα του, Άγγελου, η προσπάθεια στα ξένα, και είναι η αξιοπρέπεια που τους διακρίνει και επιβάλλει σιωπή σε σχέση με το πώς ταξιδεύουν για το ακατόρθωτο.

Άλλωστε, σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δε σχολιάζεις-καυτηριάζεις απουσίες, και δίπλα στον Θωμά διαχρονικά είναι η οικογένειά του, ενώ τον στήριξαν στις πίστες έξω από εδώ ο έμπειρος Χάρης Μπουροθανασόπουλος με το έντιμο πάθος του, ο Στέλιος-Στελότο-Φάκαλης με την επαγγελματική του συνέπεια και ως σταθερή αξία δίπλα του, ο Σταμάτης Κατσίμης. Στην Αγγλία με το Saxo τους σε Ενιαίο και στήριξη από την ελληνική αντιπροσωπεία, και στην Ιταλία σε Ενιαίο με Mini.

Άλλωστε, η πετυχημένη του παρουσία εκεί, μια σπάνια εμπειρία που τον οδήγησε συχνά στο βάθρο, άνοιξε το δρόμο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό NASCAR.

Thomas Krasonis

Από το Ελληνικό στη Βαλένθια…

Ούτε ο ίδιος δε θα θυμάται τους γύρους στην «πίστα» του Θωμά Παπαπάσχου στο Ελληνικό. Με την κόκκινη 5λιτρη Mustang της «υπηρεσίας».

Σε πρώτο πρόσωπο

Ήταν η δεύτερη φορά δίπλα στον Θωμά τότε, η πρώτη με εντολή «Μπούρο» στο Μέγαρο με Saxo. Μπορεί και «106». Λεπτομέρεια: τρομαγμένος ο Σ.Χ. τη μία φορά, ευχάριστα έκπληκτος την άλλη, από το χέρι του στο Ελληνικό με το θηρίο. Άριστες εντυπώσεις και από τη δοκιμή του SR στο χωμάτινο Διαδρόμιο, με τον Λάμπρο Αθανασούλα δίπλα «του».

Τα χρόνια πέρασαν και, έπειτα από μια σεζόν στο NASCAR (2019) με την ομάδα του Άλεξ Κάφι, ο Θωμάς επιστρέφει στο χώρο που του αρέσει με το εργαλείο-όπλο που του ταιριάζει. Στηρίζουμε διακριτικά, αλλά με την αγωνία που επιβάλλουν οι συνθήκες, ό,τι εκτοξεύεται όταν προκύπτει το ταλέντο του νεαρού Έλληνα στα βαθιά νερά των διεθνών αγώνων ταχύτητας.

Δυνατή χρονιά φέτος με Παπαευθυμίου, Κρασώνη και Μαρκογιάννη, με πλήρες πρόγραμμα σε θεσμούς όπου κατεργάζεται υποδειγματικά ο χρυσός. Το ταλέντο των παιδιών μας.

Thomas Krasonis

Η συμμετοχή του Θωμά, στο περιθώριο των σπουδών του στην Ολλανδία. Ο Θωμάς Κρασώνης του Άγγελου και της Νατάσας, ο μεγάλος αδελφός του παιχταρά του Φίλιππου. Ο Θωμάς των 4Τ που σε αφοπλίζει με το χαμόγελό του και σε προσκαλεί στο ταξίδι του με τις επιδόσεις του, έχοντας και το «ευχαριστώ, αρχηγέ» ψηλά στο λεξιλόγιό του.

Σημαντικό ότι το ταλέντο του εξελίσσεται με τον σωστό τρόπο, συνδεδεμένο με το πάθος του πατέρα του να μη μείνει το παιδί του ως ένα καλά προστατευμένο είδος, ατσαλάκωτο σε γυάλινο βάζο.

Απλώς, πρόκειται για μια ωραία μάχη, για το ότι και στην Ελλάδα όλα γίνονται. Καλούς, ωραίους δρόμους, «μικρούλη» μας, ψυχάρα._ Σ. Χ.

Το Nascar Whelen Euro Series περιλαμβάνει 7 διπλούς αγώνες. 

Πρόγραμμα:

1-2: Circuit Ricardo Torno (Valencia, Ισπανία), 15-16 Μαΐου

3-4: Most (Τσεχία), 19-20 Ιουνίου

5-6: Brands Hatch Indy Circuit (Μ. Βρετανία), 3-4 Ιουλίου

7-8: Hockenheimring (Γερμανία), 17-18 Ιουλίου

9-10: Grobnik (Κροατία), 18-19 Σεπτεμβρίου

11-12: Zolder (Βέλγιο), 9-10 Οκτωβρίου

13-14: Vallelunga (Ιταλία), Θα ανακοινωθεί

ΠΗΓΗ: