Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία του ΑΠΘ – Κινητοποίηση και στο ΠΑΜΑΚ (pics)

2
Θεσσαλονίκη:-Φοιτητές-απέκλεισαν-την-Πρυτανεία-του-ΑΠΘ-–-Κινητοποίηση-και-στο-ΠΑΜΑΚ-(pics)

Στον αποκλεισμό της Πρυτανείας του ΑΠΘ αλλά και σε κινητοποίηση στο ΠΑΜΑΚ προχώρησαν το πρωί της Τρίτης, φοιτητικοί σύλλογοι, ζητώντας να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα αλλά και να μην υπάρχουν αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στον συμβολικό αποκλεισμό συμμετέχουν φοιτητές από τις σχολές Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης. «Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «έξω από τα ΜΑΤ από τις σχολές» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα πανό των φοιτητών.

«Συνεχίζουμε  δυναμικά με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ», αναφέρουν φοιτητές σε σχετική ανακοίνωση.

Εκδήλωση φοιτητών – εργαζομένων

Οι φοιτητές θα συμμετέχουν σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση στις 12.00 μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

«Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε την δράση μας με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή.

Ο αγώνας για ανοιχτές σχολές και μη εφαρμογή του νόμου έως την τελική του ανατροπή συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και θα νικήσει», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Συμβολικός αποκλεισμός στο ΠΑΜΑΚ

Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποιούν φοιτητές και στο κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Η χθεσινή κατάληψη από ελευθεριακό σχήμα φοιτητών ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και φοιτητές με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση του ΠΑΜΑΚ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, εξηγώντας στα μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού που προσήλθαν ότι η είσοδος δεν επιτρέπεται μόνο στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: