Θεμιστοκλέους για εμβόλιο AstraZeneca σε γυναίκες 30-39 ετών – Ποιες οι εναλλακτικές τους target=”_blank”

1
Θεμιστοκλέους-για-εμβόλιο-astrazeneca-σε-γυναίκες-30-39-ετών-–-Ποιες-οι-εναλλακτικές-τους-target=”-blank”

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει γύρω από τον εμβολιασμό των γυναικών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca και το αν είναι τελικά ασφαλής η χορήγησή του.

Μιλώντας σχετικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε τις εναλλακτικές που μπορούν να έχουν οι συγκεκριμένες γυναίκες του πληθυσμού αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι γυναίκες που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca (σ.σ.: λόγω κύησης ή προσπάθειας να συλλάβουν ή λόγω φόβου) θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mrna όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Στο άμεσο επόμενο διάστημα δηλαδή. Το πότε θα εξαρτηθεί και από το πώς έχουν πάει οι εμβολιασμοί και ο προγραμματισμός από τις προηγούμενες μέρες καθώς και οι έγκαιρες παραδόσεις των εμβολίων που περιμένουμε». 

Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία και η τοποθεσία του δεύτερου ραντεβού του εμβολίου.

Μιλώντας για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν είπε ότι «εξετάζεται ο κατ′ οίκον εμβολιασμός για τους 80-89 και η 2η δόση στο εξοχικό. Εντός του Μαΐου αναμένονται ανακοινώσεις για τον κατ′ οίκον εμβολιασμό»

Είπε ακόμη ότι «είναι πιθανό από τα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος Ιουνίου να ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18-30». Ενώ ανέφερε ότι «το Johnson & Johnson θα είναι μέσα στα εμβόλια που θα μπορούν να κάνουν οι 45-49».

Τέλος συμπλήρωσε ότι είναι «Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στα ραντεβού για τον εμβολιασμό με το AstraZeneca» ενώ εκτίμησε πως «μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης», έχοντας εμβολιάσει πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. «Έχουμε τέτοια διαθεσιμότητα εμβολίων, αν τηρηθούν οι παραδόσεις, που θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: