Η Tesla θέλει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Ring

0
3
Η-tesla-θέλει-να-σπάσει-το-ρεκόρ-γύρου-στο-ring

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά Roadster, θα βρεθεί στη γερμανική πίστα των ρεκόρ για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Το Νίρμπουργκρινγκ είναι μια από τις πιο διάσημες πίστες αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο. Το ψευδώνυμο δε “Πράσινη Κόλαση” δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον απλώνεται μια διαδρομή περίπου 20 χιλιομέτρων με εκατοντάδες στροφές πολύ υψηλής ταχύτητας, οι οποίες έχουν τιμωρήσει πολλούς επίδοξους κατακτητές της κορυφής.

Tesla Roadster

Η Tesla δεν θα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη διάσημη πίστα, καθώς στα τέλη του 2019 βρέθηκε σε αυτή για να δοκιμάσει το μοντέλο S Plaid. Ωστόσο, το Roadster είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο και όχι μια ταχύτατη λιμουζίνα. Σύμφωνα με την Tesla, το διθέσιο coupe – roadster αμάξωμα με την αφαιρούμενη σκληρή οροφή, θα πραγματοποιεί στο σπριντ από 0-100 χλμ./ώρα σε 2.0 περίπου δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του θα φτάνει στα 400 χλμ./ώρα. Έτσι, θεωρητικά το Roadster μπορεί να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, λόγω των εντυπωσιακών προδιαγραφών του.

Tesla Roadster

Μετά από μια αναβολή

Ο Μασκ δήλωσε τον Αύγουστο του 2019 ότι ο Tesla είχε σχέδια να φέρει το Roadster στο Ring το 2020. Ένα tweet από τον πασίγνωστο YouTuber και υποστηρικτή της Tesla, Μαρκ Μπράουνλι, προκάλεσε τον Μασκ να φέρει το Roadster στο Ring για δοκιμές. Ο Μασκ συμφώνησε και είπε ότι το 2020 θα ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Tesla Roadster

Ωστόσο, η παραγωγή του Roadster έχει καθυστερήσει στο πλάνο της Tesla. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί κυρίως στα μοντέλα μαζικής παραγωγής, που θα τη δώσουν την δυνατότητα να αυξήσει τα νούμερα και τα μερίδιά της στην παγκόσμια αγορά. Το Roadster θα είναι ένα μοντέλο πολύ μικρής παραγωγής, οπότε μένει πίσω.

Ωστόσο ο Μασκ δεν έχει εγκαταλείψει την πρόθεση για την κατάκτηση του ρεκόρ. Πλέον όμως τοποθετεί την άφιξη του Roadster στο Νίρμπουργκρινγκ το 2021. Το Roadster άλλωστε αναμένεται να είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Tesla Roadster

Επί του παρόντος, στη διαδρομή Νορτζλάιφε των 20 περίπου χιλιομέτρων, το ρεκόρ κατέχει η Porsche 919 Hybrid EVO με 5: 19.545. Αυτός ο χρόνος πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2018.

Το αν ο Roadster μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο, μένει να επαληθευτεί. Ωστόσο, ο Μασκ φαίνεται σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όταν ρωτήθηκε αν το Roadster έχει τη δυνατότητα να γίνει ο νέος πρωταθλητής, απλώς απάντησε, «Απολύτως».

ΠΗΓΗ: