Η Stellantis πετυχαίνει τους στόχους εκπομπών ρύπων χωρίς “εξωτερική” βοήθεια.

0
Η-stellantis-πετυχαίνει-τους-στόχους-εκπομπών-ρύπων-χωρίς-“εξωτερική”-βοήθεια.

Η πρόβλεψη όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων της Stellantis για το 2021 έχει θετικό πρόσημο καθώς η νεοσύστατη εταιρία που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη το PSA Group και την Fiat Chrysler Automobiles, αναμένεται να πετύχει τον στόχο της χωρίς την ανάγκη αγοράς credits από την Tesla. Προ-Stellantis, η FCA δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο με αποτέλεσμα την αναγκαστική δημιουργία μίας… “πισίνας” εκπομπών CO2 με την Tesla που κόστισε στην εταιρία περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019-2021 αλλά της επέτρεψε να αποφύγει τα χειρότερα που έρχονταν με την μορφή προστίμων.

Με την τεχνολογία εξηλεκτρισμού που έφερε η PSA στην Stellantis θα πετύχουμε τους στόχους μας όσον αφορά στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ήδη από αυτόν τον χρόνο. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούμε στα ευρωπαϊκά CO2 credits και η FCA δεν θα είναι αναγκασμένη να καλέσει την Tesla ή οποιονδήποτε άλλο.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Carlos Tavares, σε γαλλικό μέσο. Να θυμίσουμε ότι με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα νέα αυτοκίνητα που πουλά η εκάστοτε εταιρία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Ο ίδιος στόχος για το 2030, μπορεί να μειωθεί έως τα 43 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο ή ακόμα χαμηλότερα, οπότε οι κατασκευαστές οφείλουν να επενδύσουν στις κατάλληλες τεχνολογίες και φυσικά, να πείσουν το αγοραστικό κοινό να τις εμπιστευτεί. Αυτό μπορεί να γίνει και με την βοήθεια των κυβερνήσεων είτε με κίνητρα όπως οι επιδοτήσεις, είτε με αντικίνητρα για τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα όπως η βαρύτερη φορολογία ή η απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο μεγαλουπόλεων. Προς το παρόν πάντως, η Stellantis είναι ασφαλής και προετοιμάζεται για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: