Η HKS κάνει τα μαγικά της στο νέο Toyota 86.

3
Η-hks-κάνει-τα-μαγικά-της-στο-νέο-toyota-86.

Όσο το μελάνι είναι ακόμα υγρό από την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Toyota GR 86, η HKS, ένας από τους πλέον φημισμένους βελτιωτικούς οίκους στον κόσμο, αποκαλύπτει εν μέρει το νέο ολοκληρωμένο πακέτο της για το γιαπωνέζικο sports coupe. Ένα πακέτο που “χτίζει” πάνω στις ήδη πλούσιες αρετές του αυτοκινήτου και έρχεται με την “υπογραφή” της ιαπωνικής φίρμας. Ένα πακέτο που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα κι ας μην γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες σχετικά.

Αρχικά, το GR 86 “ντύθηκε” με ένα πλήρες και απολύτως λειτουργικό bodykit που εξομαλύνει την ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα και τον κατευθύνει είτε στα μηχανικά που απαιτούν ψύξη, είτε σε οποιοδήποτε από τα κομμάτια που φροντίζουν για την παραγωγή downforce. Από το kit δεν θα μπορούσαν να λείπουν ούτε οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος ούτε οι διάφορες επεμβάσεις στην καμπίνα, με την πλέον εντυπωσιακή να είναι τα νέα καθίσματα της Bride που αγκαλιάζουν τους εμπρός επιβάτες και στηρίζουν το σώμα τους όταν αρχίζουν να ανεβαίνουν οι ρυθμοί.

Και θα ανέβουν, μάλιστα υψηλότερα απ’ ότι στο εργοστασιακό GR 86. Γι’ αυτό φροντίζει η κορυφαία “Hipermax S” ανάρτηση, το δραστικά αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και το supercharger kit που αυξάνει την απόδοση του επίπεδου, 4-κύλινδρου βενζινοκινητήρα των 2.4 λίτρων. Προς το παρόν είναι άγνωστο κατά πόσο ανεβαίνει η ιπποδύναμη αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι για την προηγούμενη γενιά του “86” το αντίστοιχο πακέτο παρείχε περί τα 300 άλογα, μπορείς να φανταστείς τι κάνει ο supercharger στον ισχυρότερο, ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή, flat-4. Για την ηχητική υπόκρουση δεν, φροντίζει το νέο και ελαφρύτερο σύστημα εξάτμισης που ενισχύει την ένταση και αγριεύει την χροιά του βενζινοκινητήρα. Καθόλου άσχημα ακόμα και για “concept”…

ΠΗΓΗ: