Η Bentley θέλει να κατακτήσει το triple crown στο Pikes Peak

0
Η-bentley-θέλει-να-κατακτήσει-το-triple-crown-στο-pikes-peak

To 2018, η Bentley Bentayga έγινε το ταχύτερο SUV στην ανάβαση του Pikes Peak, ενώ το 2019 η βρετανική εταιρία κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ μοντέλου παραγωγής στο Pikes Peak. Το ρεκόρ σημειώθηκε από μια κατάλληλα τροποποιημένη Continental GT και πίσω από το τιμόνι της βρέθηκε ο Rhys Millen, με το αυτοκίνητο να φορά τον W12 twin-turbo 6,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 636 ίππων με 900 Nm ροπής.

Το 2020, ο αγώνας Pikes Peak International Hill Climb δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, και σήμερα η Bentley ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη διάσημη ανάβαση για τρίτη και τελευταία φορά.

Στον φετινό αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου, η Bentley θα αγωνιστεί με την Continental GT3, και σε συνεργασία με την ομάδα Fastr θα προσπαθήσει να κατακτήσει ένα νέο ρεκόρ, για να ολοκληρώσει το triple crown του Pikes Peak.

Η εταιρία δεν έκανε γνωστό ποιο θα είναι αυτό το ρεκόρ, και αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό θα δώσει την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: