Η “απόδειξη” του smartwatch με WearOS που ετοιμάζει η Samsung

3
Η-“απόδειξη”-του-smartwatch-με-wearos-που-ετοιμάζει-η-samsung

Ένας συχνός πληροφοριοδότης ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι η Samsung έχει ένα καινούργιο smartwatch στο στάδιο ανάπτυξης το οποίο θα αντικαταστήσει το Tizen με το WearOS. Tώρα φαίνεται ότι και άλλες ενδείξεις έχουν έρθει στην επιφάνεια για ένα τέτοιο ρολόι το οποίο θα τρέχει την πλατφόρμα της Google.

O xda-developer ivan_meler έψαξε μέσα τον κώδικα του πυρήνα του Exynos Galaxy S20 και βρήκε αναφορές για μία συσκευή η οποία λέγεται “merlot” μέσα στους drivers wi-fi. Το όνομα δεν μας λέει και πάρα πολλά αλλά το σημαντικό είναι ότι μία από τις αναφορές σε αυτό το όνομα εμφανίζεται δίπλα σε μία αναφορά WearOS. Οπότε αυτό υποδηλώνει ότι η συσκευή “merlot” είναι ένα smartwatch το οποίο θα τρέχει WearOS. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες που να έρχονται από τον πηγαίο κώδικα πέρα από το όνομα “merlot” το οποίο συνδέεται με το τσιπ για το wi-fi και το Bluetooth.

Παρόλα αυτά αυτό είναι η πρώτη ένδειξη ότι η Samsung δουλεύει σε ένα ρολόι με αυτό το λειτουργικό. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κορεατικός κατασκευαστής θα εγκαταλείψει τα Tizen smartwatches, αλλά θα δώσει και μία επιπλέον επιλογή, ώστε αυτά τα δύο να κυκλοφορούν παράλληλα. Θα πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα νέα και διαρροές σχετικά με τις προθέσεις της εταιρίας.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να χρησιμοποιεί κάποιος WearOS στα ρολόγια σε σχέση με το Tizen, όπως καλύτερη σύνδεση και ενσωμάτωση με το κινητό, αλλά και περισσότερες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Λέγοντάς το αυτό είναι προφανές ότι η Google έχει παραμελήσει το WearOS, με την εντολή “Ok Google” να έχει πρόβλημα εδώ και μήνες και η πλατφόρμα να μην έχει YouTube music εφαρμογή αφού η Google έχει σταματήσει το Play Music. Στην πραγματικότητα η Google ήδη έχει κυκλοφορήσει εφαρμογή YouTube music για το Apple Watch το οποίο υποδεικνύει ακόμα περισσότερο ότι ο γίγαντας της αναζήτησης έχει παραμελήσει τη δική του πλατφόρμα.

[via]

ΠΗΓΗ: