«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αντιρρήσεις για μένα και βρέθηκα χωρίς θέατρο και χωρίς ταινία»

3
«Η-Αλίκη-Βουγιουκλάκη-είχε-αντιρρήσεις-για-μένα-και-βρέθηκα-χωρίς-θέατρο-και-χωρίς-ταινία»

H σπουδαία ηθοποιός Αλεξάνδρα Λαδικού μίλησε μεταξύ άλλων για τις αξέχαστες ηθοποιούς Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη.

Στο σινεμά πότε σας ζήτησαν;

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Survivor: Με αυτά τα χρήματα έφυγε από το παιχνίδι ο Κώστας Παπαδόπουλος

Εκείνη την εποχή ήταν, όταν με φώναξε ο Φίνος για μια ταινία. Και έπρεπε να αποφασίσω αν θα φύγω από το Θέατρο Τέχνης για να κάνω την ταινία. Κι έφυγα. Έλα όμως που η Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλο αστέρι του Φίνου, είχε αντιρρήσεις και του ζήτησε να μην κάνει την ταινία. Και ο Φίνος την ακύρωσε.

Μένω έκπληκτος με αυτό που μου λέτε. Τι λόγο είχε η Βουγιουκλάκη να σας ανταγωνιστεί; Εκείνη ήταν ξανθιά ενζενί και εσείς μελαχρινή ντάμα.

Έλα ντε! Η ουσία είναι ότι βρέθηκα χωρίς θέατρο και χωρίς ταινία.

Υπήρχαν κι άλλοι που σας πολέμησαν στην αρχή;

Ναι, υπήρχε ένας δημοσιογράφος, ο Κώστας Νίτσος, πολύ σημαντικός για τα θεατρικά μας πράγματα, όπου ήταν ο μόνος που μου έγραψε άσχημη κριτική για την εμφάνισή μου στην “Αυλή των θαυμάτων”. Είχε σχέση με τη Μαίρη Χρονοπούλου βλέπεις και ήθελε εκείνη να παίξει το ρόλο.

Ο Φίνος σας ξαναφώναξε;

Ποτέ. Όποιες ταινίες έκανα ήταν εκτός Φίνου.

Και τα Κόκκινα Φανάρια;

«Και πάλι, να σου πω ότι στο θεατρικό έργο υπάρχουν δύο βασικοί γυναικείοι ρόλοι, αυτός που έπαιξε η Καρέζη και ο δικός μου. Στην ταινία, λοιπόν, τον δικό μου τον «έσπασαν» στα δύο και δημιούργησαν έξτρα ρόλο, τον οποίο έπαιξε η Χρονοπούλου. Μάλλον δεν θα ήθελε η Καρέζη άλλη γυναίκα με ισάξιο ρόλο με τον δικό της. Τι να πω;» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα On time και τον Νίκο Μουρατίδη!

ΠΗΓΗ: