Η άθληση δικαίωμα κάθε παιδιού όπου και αν βρίσκεται

0
Η-άθληση-δικαίωμα-κάθε-παιδιού-όπου-και-αν-βρίσκεται

Προσπάθεια ενίσχυσης λοιπόν της άθλησης στα ημιορεινά των Τρικάλων, σηματοδοτεί το μίνι αθλητικό κέντρο που κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων στο Γενέσι. Το έργο «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Γενεσίου» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, δίνοντας διέξοδο και ευκαιρίες στη νεολαία και τους κατοίκους του Γενεσίου και των γύρω χωριών. Το έργο αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου για τα χωριά και περιλαμβάνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και ένα γήπεδο μπάσκετ στον χώρο του νυν γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφή του υπάρχοντος γηπέδου, συνθετικούς χλοοτάπητες, διαμόρφωση του χώρου, νέα υλικά από το υπόστρωμα μέχρι τις διαγραμμίσεις, και όλον τον σχετικό εξοπλισμό.

Όσοι δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ή διαφορετικά την τεχνική επάρκεια ώστε να καταθέσουν μελέτες προς χρηματοδότηση, προβαίνουν σε αντίστοιχες ενέργειες. Παρότι τα Τρίκαλα μπορούν δεν συμβαίνει με άλλους περιφερειακούς, ορεινούς ή ημιορεινούς και νησιώτικους δήμους το ίδιο και οι τοπικές αρχές αναζητούν εναγωνιώς χορηγίες από ιδιώτες ώστε να δημιουργήσουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρoυ, μπάσκετ είτε να αναβαθμίζουν κάποιο από τα υπάρχοντα. Στο Γενέσι Τρικάλλων των περίπου 450 κατοίκων αλλά και τα γειτονικά χωριά έχουν λόγους τα παιδιά να χαμογελούν για τις νέες δυνατότητες άθλησης που θα έχουν. Επειδή όμως και στο πιο απομακρυσμένο χωριό βρίσκεται ένα παιδί που λαχταρά και αυτό να αθληθεί ας γίνει μια προσπάθεια ώστε ούτε η οικονομική δυσπραγία των δήμων ούτε και η μη δυνατότητα κατάθεσης ενός φακέλου για χρηματοδότηση να εμποδίσουν την δημιουργία αθλητικών υποδομών.

Γνωρίζουμε άπαντες την αναγκαιότητα άθλησης των παιδιών. Ας αποκτήσει η χώρα μας-τρόπος μπορεί να βρεθεί- χώρους άθλησης και στο μικρότερο χωριό της χώρας. Και όταν τα παιδιά είναι ευτυχισμένα είναι βέβαιο πως θα ανταποδώσουν μεγαλώνοντας πολλαπλάσια αφού μεγαλώνοντας υγιή και χαρούμενα παιδιά δρομολογείς το μέλλον της χώρας σου υπό άλλες προϋποθέσεις και συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: