ΗΠΑ – Καμία ένδειξη, λέει η Ουάσινγκτον, ότι το Ιράν θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα

0
ΗΠΑ-–-Καμία-ένδειξη,-λέει-η-Ουάσινγκτον,-ότι-το-Ιράν-θα-επιστρέψει-στις-διαπραγματεύσεις-για-το-πυρηνικό-του-πρόγραμμα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι το Ιράν δεν έδωσε «καμία ένδειξη», κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την ημερομηνία στην οποία θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015, αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Το παράθυρο είναι ανοιχτό, αλλά δεν θα παραμείνει για πάντα ανοιχτό», προειδοποίησε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Οι έμμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, που άρχισαν τον Απρίλιο στη Βιένη μέσω των Ευρωπαίων, της Κίνας και της Ρωσίας – τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας – ανεστάλησαν μετά την εκλογή, τον Ιούνιο, του νέου προέδρου του Ιράν, του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη, σαφής ένδειξη, ότι το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει και να προσπαθήσει να λύσει τα θέματα που εκκρεμούν», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, τονίζοντας πως «τίποτα δεν συνέβη, δεν άλλαξε ή μας έκανε πιο αισιόδοξους» στον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: