Ζωντανά online η συναυλία του Παύλου Παυλίδη από τη Θεσσαλονίκη target=”_blank”

1
Ζωντανά-online-η-συναυλία-του-Παύλου-Παυλίδη-από-τη-Θεσσαλονίκη-target=”-blank”

Παύλος Παυλίδης

Πώς μπορεί ο Παύλος Παυλίδης με μία κιθάρα, ένα βιολί κι ένα μπάσο να δώσει νέα πνοή στις διαχρονικές επιτυχίες του;

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής και στις 28 Μαρτίου αναμεταδίδει τη συναυλία του Παύλου Παυλίδη από το Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη μέσα από το κανάλι του στο YouTube.

Παρέα με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Φώτη Σιώτα στο βιολί, τις λούπες και τα φωνητικά και τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, ο Παύλος Παυλίδης ζωντανεύει τη σκηνή του Principal Club Theater στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

Το Principal Club Theater είναι ένας από τους πιο δραστήριους συναυλιακούς χώρους της Θεσσαλονίκης, καθώς από το 2004 έχει φιλοξενήσει πολλά καταξιωμένα ονόματα της παγκόσμιας, αλλά και της εγχώριας μουσικής σκηνής. Στο συγκρότημα του Φιξ από το 2017, με μια μεγάλη διαστάσεων σκηνή, έχει πλέον καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού, αλλά και της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, ως ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους ευρωπαϊκούς συναυλιακούς χώρους. Από τον Morrissey και τους Madrugada, τους Motorhead και τους Calexico, τον Manu Chao και τους Editors, έως τους Gotan Project, τους Tiger Lillies, τους Gogol Bordello, τους Faithless και τον Isaac Hayes, εκατοντάδες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί στη σκηνή του Principal Club Theater για να εκπροσωπήσουν όλα τα είδη μουσικής. Η τελευταία συναυλία στο Principal Club Theater πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2020.

Ο Παύλος Παυλίδης, επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, χαράζει με τους δικούς του όρους μια ανήσυχη, ιδιοσυγκρασιακή πορεία, με κάθε προηγούμενο της βήμα να οδηγεί με τόλμη στο επόμενο.

Όπως τώρα που στράφηκε στον Φώτη Σιώτα, έναν σπουδαίο -αβανγκάρντ, και όχι μόνο- βιολιστή και παλιό του γνώριμο από τη Θεσσαλονίκη, και στον μπασίστα Δημήτρη Τσεκούρα. Κιθάρα, βιολί, λούπες και μπάσο στην υπηρεσία ενός τρίο που πειραματίζεται πάνω στην πρώτη ύλη του πολυσχιδούς σώματος δουλειάς του Παυλίδη μέχρι τώρα, με τα κλασικά του τραγούδια να αποκτούν νέα δυναμική, και σε ορισμένες περιπτώσεις να χτίζονται ξανά εκ του μηδενός, χωρίς να αποδομείται η κεντρική ιδέα της τραγουδοποιίας του Παυλίδη.

Συντελεστές

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Παύλος Παυλίδης TRIO

Παύλος Παυλίδης: φωνή και ηλεκτρική κιθάρα 

Φώτης Σιώτας: βιολί, λούπες και φωνητικά 

Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο 

Κινηματογράφηση

Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Φίλιππος Ζαμίδης, Κοραλία Δογάνη

Ηχογράφηση: Θέμης Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αρχοντής

Τεχνικός monitor: Μίμης Κωνσταντινίδης

Μίξη ήχου: Παναγιώτης Ριζόπουλος

Τεχνικοί σκηνής: Σάββας Χρήστου, Γιώργος Ταχτσίδης, Κώστας Κακουλίδης

Τεχνικός φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς

Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Ντούλας

Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης

info

STAGES A/LIVE: Μια σειρά συναυλιών για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Live YouTube premiere: Κυριακή 28 Μαρτίου, ώρα 21:00

Διαθέσιμο έως Κυριακή 9 Μαΐου 2021. 

 

 

ΠΗΓΗ: