Ζυθοποιείο ξεμένει από μπύρα εξαιτίας πελαργών (pics)

0
1
Ζυθοποιείο-ξεμένει-από-μπύρα-εξαιτίας-πελαργών-(pics)

Χωρίς… μπύρα άφησε ένα ζυθοποιείο στη Γερμανία μια οικογένεια πελαργών!

Τα πτηνά, που είναι προστατευόμενο είδος στη χώρα, έφτιαξαν σύμφωνα με το AFP στις αρχές της άνοιξης τη φωλιά τους στο ζυθοποιείο Zwanzger, που βρίσκεται στο χωριό Ούελφελντ της Βαυαρίας. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή να σταματήσει. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι τι έγινε από εκεί και πέρα, καθώς το εργοστάσιο φέρθηκε με τον πιο ανθρώπινο και πολιτισμένο τρόπο στους πελαργούς. 

Οι πελαργοί «συχνάζουν» στο συγκεκριμένο χωριό και συχνά επιστρέφουν στα ίδια σημεία κάθε χρόνο, για να φτιάξουν τις φωλιές τους. «Είχαμε μία πέρυσι, στην οροφή και οι νεαροί πελαργοί, όταν επιστρέφουν στην περιοχή, συχνά γυρίζουν στο ίδιο σημείο. Οπότε έφτιαξαν τη φωλιά τους σε μια καμινάδα του ζυθοποιείου», εξήγησε ο ζυθοποιός Ζβάνζγκερ

Im mittelfränkischen Uehlfeld musste Brauer Zwanzger das Brauen einstellen: Störche nisten nämlich auf seinem Schlot. https://t.co/yH05fyUs9d

— euronewsde (@euronewsde) July 31, 2020

Το πλάνο αρχικά ήταν να περιμένουν να ολοκληρώσουν τα πτηνά τη φωλιά τους και μετά να την απομακρύνουν από την καμινάδα. Αλλά τους πρόλαβε το lockdown. Έπρεπε, λοιπόν, να περιμένουν μέχρι τώρα(!), προκειμένου να πάει κάποιος ειδικός, ενώ στο μεσοδιάστημα βγήκαν από τα αβγά οι νεοσσοί. Το σχέδιο τώρα προβλέπει ότι η φωλιά θα απομακρυνθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα του ζυθοποιείου τελειώνουν και ακόμη κι αν η παραγωγή ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, η μπύρα δεν θα είναι έτοιμη πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πάντως, ο Ζβάνζγκερ δεν κρατά… κακία στους πελαργούς. «Τους αρέσει να έρχονται σε εμάς. Στο Ούελφελντ έχουμε περίπου 35 φωλιές», λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ…

  • Οπαδός… έξι ετών πίνει μπύρα ανενόχλητος στην εξέδρα! (vid)
  • Μερακλής βούτηξε στο συντριβάνι του Συντάγματος παρέα με παγωμένη μπύρα και ροζ φλαμίνγκο (pics)

ΠΗΓΗ: