Ζάκυνθος: Εκτέλεσαν 54χρονο έναν χρόνο μετά την απόπειρα σε βάρος του target=”_blank”

0

Μέσα στο γραφείο του λογιστή του, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, έπεσε νεκρός 54χρονος επιχειρηματίας του νησιού, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και με μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, αλλά και με μία ληστεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες προσέγγισαν το ισόγειο γραφείο, άνοιξαν πυρ και κατάφεραν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να εξαφανιστούν. Η σκηνή του εγκλήματος έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, βάσει της φτωχής περιγραφής, που υπάρχει από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Ταυτόχρονα έχει ενημερωθεί και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση στα παράλια του νησιού, καθώς είναι πολύ πιθανό οι εκτελεστές να επιχειρήσουν να διαφύγουν με κάποιο σκάφος.

Στις αρχές Ιουνίου του 2020, ο 54χρονος είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας, στην περιοχή Αγιος Σώστης της Ζακύνθου. Ο επιχειρηματίας τότε επέβαινε σε μοτοσικλέτα με την 38χρονη σύζυγό του. Δύο άτομα, που η αμφίεσή τους ταίριαζε με αστυνομικών, τους προσέγγισαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού και ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ.

Η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της, ενώ ο 54χρονος -που δολοφονήθηκε σήμερα- είχε καταφέρει να ξεφύγει με σοβαρά τραύματα. Λέγεται, μάλιστα, πως οι δράστες τότε έφυγαν αμέσως από τη Ζάκυνθο με φουσκωτό σκάφος.

Στο παρελθόν το όνομά του είχε εμπλακεί σε ληστεία με λεία 550.000 ευρώ, χωρίς όμως τελικά να συμπεριληφθεί στη δικογραφία ως κατηγορουμένου

ΠΗΓΗ: