Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου target=”_blank”

0
Ευρωπαϊκό-Πανεπιστήμιο-Κύπρου-target=”-blank”

Συνολική αξιολόγηση 5 Αστέρια και πρωτιά για το Πτυχίο Ιατρικής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities. Πιο συγκεκριμένα με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων “QS Stars University Ratings” που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του απόδοση ως επίσης και 5 αστέρια και στους ακόλουθους συγκεκριμένους τομείς:

  • Διδασκαλία
  • Απασχολησιμότητα
  • Διεθνοποίηση
  • Εξ` Αποστάσεως Εκπαίδευση
  • Φοιτητικές Υπηρεσίες – Στήριξη Φοιτητών
  • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής

Το QS Stars είναι ένα σύστημα ενδελεχούς και σφαιρικής αξιολόγησης ακαδημαϊκών ιδρυμάτων το οποίο εξετάζει δεκάδες διαφορετικούς δείκτες σε 13 θεματικές απονέμοντας από 1 μέχρι και 5 Αστέρια σε διάφορους τομείς μαζί με μία συνολική τελική βαθμολογία.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα ειδικά κριτήρια αριστείας πεδίου σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει 5 αστέρια γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ιατρικές Σχολές διεθνώς. Σημαντική παράμετρος που ερμηνεύει την υψηλή θέση και την ανοδική τάση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην εν λόγω αξιολόγηση αποτελεί επίσης η σημαντική βελτίωση σε καινοτομικούς τομείς και προγράμματα αιχμής όπως είναι μεταξύ άλλων η απασχολησιμότητα των φοιτητών και η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

O Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, επεσήμανε πως «η διεθνής αυτή διάκριση υποδεικνύει και αποδεικνύει πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κρίνεται και συγκρίνεται πλέον με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, λόγω ακριβώς της καινοτομίας και της αριστείας που έχει εμπεδώσει σε όλη τη λειτουργία του με υπέρτατο υπόδειγμα την Ιατρική Σχολή.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, ανέφερε ότι η είδηση από την QS Stars ήλθε να επιβραβεύσει τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και τις ακαδημαϊκές επιτυχίες του πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια και υπογράμμισε την τεράστια σημασία που είχε η επένδυση της Galileo Global Education στο πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες του EUC συμμετέχουν σε Questions and Answers session που διοργανώνεται δικτυακά και μοιράζονται την εμπειρία τους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλούν για τα προγράμματα σπουδών και την φοιτητική ζωή.

Ημερομηνία

Πρόγραμμα Σπουδών

Ώρα

Δήλωση Συμμετοχής

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Αθλητική Επιστήμη & Φυσική Αγωγή

18:00 μμ

ΕΔΩ

Πληροφορική 

18:30 μμ

ΕΔΩ

Τρίτη 27 Ιουλίου

Οδοντιατρική 

18:00 μμ

ΕΔΩ

Βιολογικές Επιστήμες 

18:30 μμ

ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης και θα μπορούν να συνδεθούν ζωντανά και να συνομιλήσουν σε εικονικά – virtual session με εξειδικευμένους συμβούλους Εισδοχής για ερωτήματα ή απορίες που μπορεί να έχουν. 

Επιπρόσθετα, η Διευθυντρία του Γραφείου Εισδοχής θα ενημερώσει για τη διαδικασία/κριτήρια εισδοχής.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις εισαγωγής νέων υποψηφίων καθώς φοιτητών από μετεγγραφή για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2021. 

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών Φθινοπωρινού Εξαμήνου : 4 Οκτωβρίου 2021

Περισσότερες πληροφορίες

Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών  τηλ. 00357 – 22713000 ή email:  info@euc.ac.cy 

http://www.euc.ac.cy

 

ΠΗΓΗ: