Ευγενία Σαμαρά: «Με τον Γιάννη είμαστε μαζί 7 χρόνια και ούτε που το έχω καταλάβει»

1
Ευγενία-Σαμαρά:-«Με-τον-Γιάννη-είμαστε-μαζί-7-χρόνια-και-ούτε-που-το-έχω-καταλάβει»

Για όλους και για όλα μίλησε η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην σχέση της με τον Γιάννη Ποιμενίδη.

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Παλιοσπύρου: Αυτό είναι το ειδικό πρόγραμμα άσκησης που ακολουθεί μετά την επίθεση με το βιτριόλι

«Είμαι ρεαλίστρια, αλλά πιστεύω πως πάω προς τον οπτιμισμό, όχι προς τον πεσιμισμό. Θυμάμαι πολλές φορές στη ζωή μου να βουλιάζω για λίγο καιρό όταν πέφτω, αλλά μετά σηκώνομαι αμέσως γιατί λέω στον εαυτό μου “σκέψου τι θέλεις”. Μετά συγκεντρώσω την ενέργεια και τη σκέψη μου σε αυτό που θέλω να έρθει και του δίνω συγκεκριμένη μορφή. Πιστεύω πολύ στον οραματισμό. Σκέφτομαι τον τάδε ρόλο, την τάδε δουλειά που θα ήθελα να μου συμβούν. Και όσο τα σκέφτομαι, φτιάχνομαι, χαμογελάω, με φαντάζομαι να τα κάνω. Όσο δημιουργείς μια εικόνα μέσα σου και το κάνεις με χαρά, αλλά όχι αγχωτικά, του στυλ “πω πω, πρέπει να είμαι οπωσδήποτε εκεί αλλιώς θα καταστραφεί η ζωή μου”, τότε νομίζω ότι θα σου έρθουν σιγά-σιγά τα πράγματα όπως θέλεις. Πιστεύω πολύ και στην καλή ενέργεια. Αν κάθεσαι και μιζεριάζεις για το τι δεν έχεις, θα ξυπνάς κάθε πρωί και θα μετράς αυτά που δεν έχεις. Αν σηκώνεσαι όμως και σκέφτεσαι τι καλό έχεις, που μπορεί να είναι ένας σύντροφος, η υγεία σου, οι φίλοι σου, η δυνατότητα να πας με τον κολλητό σου για έναν καφέ που να μπορείς να τον πληρώσεις, και νιώσεις ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα απλά πράγματα που δεν τα υπολογίζουμε, τότε θα σου έρθουν και τα άλλα, τα μεγαλύτερα».

Τα κατάλοιπα της καραντίνας

«Τη φετινή σεζόν, για το πρώτο εξάμηνο είπα “όχι” στο θέατρο γιατί αφενός πήρα τη δόση μου το καλοκαίρι και αφετέρου επειδή θέλω να απολαύσω ό,τι καλό μου έφερε η καραντίνα – γιατί δεν έφερε μόνο κακά. Όλο αυτόν τον καιρό που καθόμουν, συνειδητοποίησα ότι ναι μεν αγαπάω πολύ τη δουλειά μου, αλλά χρειάζομαι χρόνο και για την ψυχική μου υγεία, να δω το μέσα μου, να ασχοληθώ και με τα χόμπι μου. Ήθελα λοιπόν το πρώτο εξάμηνο να δώσω τον χρόνο στον εαυτό μου, να έχω μόνο τα γυρίσματα μου και να ασχοληθώ με κάποια πράγματα που μου αρέσουν – τη γυμναστική μου, την κεραμική που πρόσφατα ανακάλυψα, να κάνω κάποια ταξίδια που μου έχουν λείψει πολύ. Έτσι νομίζω ότι θα μου είναι πιο εύκολη η μετάβαση στους πιο εντατικούς ρυθμούς αν μου έρθει μια καλή πρόταση για θέατρο στο επόμενο εξάμηνο».

Ο έρωτας

«Με τον Γιάννη είμαστε μαζί εφτά χρόνια και ούτε που το έχω καταλάβει. Δεν πιστεύουμε στον γάμο ως θεσμό, τουλάχιστον όπως υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι κάτι που αποζητάμε, ούτε κάτι που νιώθουμε ότι πρέπει να δηλώσουμε. Δεν έχουμε καμία τέτοια ανάγκη, κανένας από τους δυο μας. Για εμένα, ούτως ή άλλως η οικογένεια δεν σημαίνει γάμος. Δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου παρόλο που μεγάλωσα με παντρεμένους γονείς. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για εμένα ούτε και το ονειρευόμουν, είπε η Ευγενία Σαμαρά στο Gala.

ΠΗΓΗ: