ΕΣΕΕ: Ακατανόητο το «μπρος- πίσω» σε Θεσσαλονίκη- Κοζάνη- Αχαΐα, λέει ο πρόεδρος

0
ΕΣΕΕ:-Ακατανόητο-το-«μπρος-πίσω»-σε-Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Αχαΐα,-λέει-ο-πρόεδρος

«Ακατανόητο το ‘μπρος- πίσω’ σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας,  για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει από Δευτέρα το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές της χώρας, σημειώνοντας ότι ο εμπορικός κόσμος απαιτεί σεβασμό. 

Η ανάσχεση της πανδημίας, αναφέρει, ο κ. Καρανίκας,  απαιτεί συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία. Το ίδιο όμως, όπως υποστηρίζει και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της στην αγορά και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

Αυτός ο διπλός εθνικός στόχος, προσθέτει, δεν υπηρετείται με αιφνιδιαστικές εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που μέσα σε ελάχιστα 24ωρα οδηγούν στην ακύρωση προγενέστερων δικών τους προτάσεων και κατά συνέπεια των κυβερνητικών αποφάσεων για το πολυπόθητο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ύστερα από το πολύμηνο, σκληρό lockdown.

Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, συμπληρώνει ο κ. Καρανίκας,  δικαιούνται και απαιτούν μεγαλύτερο σεβασμό από όλους. Δεν έχει εξηγηθεί, υπογραμμίζει, επαρκώς από την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες γιατί, ενώ προετοιμάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στο «παρά ένα» μαθαίνουν ότι θα παραμείνουν τελικά κλειστοί.

«Τι άλλαξε στην πορεία της πανδημίας στις συγκεκριμένες περιοχές, το οποίο δεν μπορούσαν την περασμένη Τετάρτη να εντοπίσουν ή να διαβλέψουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες; Γιατί δημιουργούν φρούδες ελπίδες και υποβάλλουν σε ‘σκωτσέζικο ντους’ τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους τους που έχουν ‘γονατίσει’ κυριολεκτικά ύστερα από το πεντάμηνο, σκληρό lockdown;», διερωτάται. 

«Τι θα γίνει με το τεράστιο στοκ από απούλητο εμπόρευμα, συν το καινούριο που προμηθεύτηκαν με αιματηρές θυσίες, ενόψει του ανοίγματος που ακυρώθηκε;», συνεχίζει. 

Ο κ. Καρανίκας, υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται μόνο οι καταναλωτές βαλβίδες αποσυμπίεσης, ενώ μεγάλη ανάγκη τις έχει και ο εμπορικός κόσμος, που ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται για να αποφύγει τα λουκέτα και τις απολύσεις. 

Η ΕΣΕΕ, σημειώνει ο κ. Καρανίκας, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα για την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, προκρίνοντας λύσεις που περιλαμβάνουν το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους. 

ΠΗΓΗ: