Εργαλείο για πιο γρήγορες αναζητήσεις στο App Store της Apple

0
Εργαλείο-για-πιο-γρήγορες-αναζητήσεις-στο-app-store-της-apple

Του Θάνου Παλάγκα

Ένα tweet το οποίο προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό του App Store, μας πληροφορεί ότι η Apple έχει εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στην αρχική σελίδα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος κάνοντας μια αναζήτηση, θα εμφανίζονται προτάσεις, τις οποίες θα μπορεί να επιλέξει ή να αποεπιλέξει, ώστε να δίνει έτσι τη δυνατότητα στο σύστημα να δίνει πιο στοχευμένα αποτελέσματα αναζήτησης. Η δυνατότητα αυτή ξεκίνησε την Πέμπτη στις ΗΠΑ, Καναδά, ΗΒ και Αυστραλία.

Αρχικά ένας χρήστης πληκτρολογεί μια αναζήτηση και το σύστημα προσπαθεί να περιορίσει την αναζήτηση, προσθέτοντας προτάσεις κάτω από την μπάρα αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάχνει για ειδήσεις και πληκτρολογήσει την λέξη “News”, μετά θα εμφανιστούν λέξεις όπως “science, sports, games, technology”. Επιλέγοντας μια από αυτές τις λέξεις, όπως για παράδειγμα “sports”, αυτόματα θα προστεθεί και η λέξη “Fantasy”. Επιλέγοντας την τελευταία, θα εμφανιστεί μια λίστα με εφαρμογές που έχουν να κάνουν με “Fantasy Baseball, Fantasy Football” κ.α.

Δεν θα οδηγούν όλες οι αναζητήσεις σε πολλαπλές προτάσεις. Κάποιες φορές θα εμφανίζονται και διαφημίσεις για διάφορες εφαρμογές που σχετίζονται με αυτό που ψάχνει κάποιος.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορεί να κάνει κάποιες αναζητήσεις πολύ πιο γρήγορες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις απλά θα μπορεί η εταιρία να πουλήσει περισσότερες διαφημίσεις. Όπως και να έχει, από τις δοκιμές φάνηκε ότι όντως επιταχύνει τη διαδικασία αναζήτησης.

[via]

ΠΗΓΗ: