Επενδύσεις 104 εκατ. ευρώ από τον Όμιλο Grecotel

1
Επενδύσεις-104-εκατ.-ευρώ-από-τον-Όμιλο-grecotel

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου

lkar@naftemporiki.gr

Συνεχίζει απερίσπαστος το επενδυτικό του πρόγραμμα ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel με την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων Resort στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Μύκονο και Κέρκυρα. Οι πέντε μονάδες είναι συνολικής δυναμικότητας 1.800 κλινών και η επένδυση ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ. Οι συμφωνίες εξαγοράς που ολοκληρώθηκαν έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις περιλαμβάνουν τρεις ξεχωριστές συναλλαγές. Για την επέκταση και ανακαίνιση των ξενοδοχείων κυρίως στην Κέρκυρα θα διατεθούν επιπλέον 43 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο της επένδυσης στα 104 εκατ. ευρώ.

«Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του Τουρισμού ως ρεαλιστικού μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου. «Η πανδημία θα περάσει. Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με το “zoom”. Αταλάντευτη βούλησή μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του», πρόσθεσε.

Τα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία που εξαγοράστηκαν είναι τα: Mykonos Star και Μykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και το Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα. Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σε λειτουργούσα κατάσταση και η προσθήκη τους αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στην Κέρκυρα τα νέα ξενοδοχεία θα αποτελέσουν μέρος ενός μεγαλύτερου παραθαλάσσιου Resort έκτασης 350.000 τ.μ. με την ονομασία Grecotel Costa Botanica.

Πρωταγωνιστής θα είναι το φυσικό τοπίο της περιοχής. Η επένδυση αυτή είναι μια στρατηγική απόφαση για τον Όμιλο που στοχεύει όχι μόνο στη διεύρυνση της παρουσίας του στην Κέρκυρα αλλά και στη δημιουργία ενός παγκόσμιου πολυτελούς τουριστικού προορισμού σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις. Το Costa Botanica βρίσκεται στην Αχαράβη, σε απόσταση 25 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο.

Είναι χτισμένο σε έκταση 350.000 στρεμμάτων με αμμουδιά μήκους 1.000 μέτρων. Η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Κέρκυρα, με πολυποίκιλο οικοσύστημα. Στη Μύκονο η επιλογή του Άγιου Σώστη ενισχύει σημαντικά την παρουσία της Grecotel στα Boutique Ultra Luxury Resorts σε μοναδικές τοποθεσίες με αυθεντικότητα και χαρακτήρα.

Νέα προϊόντα

Οι εξαγορές έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου που επιπρόσθετα περιλαμβάνει σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle και Luxury Resorts σε Κρήτη, Κω και Κέρκυρα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020 και είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ, που επικεντρώνεται στη δημιουργία μονάδων «τρίτης γενιάς» μέσω ριζικών ανακαινίσεων και επεκτάσεων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των μεγεθών του.

Οι επενδύσεις αφορούν την ανακαίνιση και επέκταση των 32 μονάδων του ομίλου στο σύνολο της επικράτειας, ενώ ένα μέρος του προγράμματος κατευθύνθηκε στην ενίσχυση και προώθηση ενός νέου προϊόντος, του Lux Me, που αποτελεί μια πολυτελή καινοτόμο πρόταση φιλοξενίας της Grecotel, και απαντά στις διεθνείς τάσεις της αγοράς. Πριν από το πρόγραμμα αυτό ο Όμιλος Grecotel υλοποίησε επενδύσεις ύψους 42 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τη ριζική ανακαίνιση και επέκταση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Ο Όμιλος Grecotel περιλαμβάνει portfolio 40 ξενοδοχείων 4 & 5 αστέρων με δυναμικότητα 17.000 κλινών.

ΠΗΓΗ: