Επεισοδιακά φοιτητικά συλλαλητήρια ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας target=”_blank”

1
Επεισοδιακά-φοιτητικά-συλλαλητήρια-ενάντια-στο-νέο-νομοσχέδιο-του-υπουργείου-Παιδείας-target=”-blank”

Από επεισόδια, εντάσεις και χημικά σημαδεύτηκαν τα συλλαλητήρια φοιτητών ενάντια στην αστυνομία των Πανεπιστημίων και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Ενταση επικράτησε μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

 

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επιχείρησαν να κάνουν πορεία, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία και αποτράπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και τους φοιτητές να παραμένουν στο πλακόστρωτο.

Η κυκλοφορία στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα προς δυτικά, έχει διακοπεί.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Thesstoday.gr)

ΠΗΓΗ: