Επίσημο: Ο George Russell στην θέση του Lewis Hamilton στο GP του Sakhir

1
Επίσημο:-Ο-george-russell-στην-θέση-του-lewis-hamilton-στο-gp-του-sakhir

Η Mercedes ανακοίνωσε πως ο πιλότος που θα αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton στο GP του Sakhir είναι ο George Russell, με την Williams να ανακοινώνει από την μεριά της πως ο Jack Aitken θα είναι ο πιλότος που θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Russell στο συγκεκριμένο GP.

Χθες έγινε γνωστό πως ο Lewis Hamilton θα χάσει το 2ο GP του Μπαχρέιν μιας και διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, με την Williams να δίνει την άδεια στον Russell να οδηγήσει για λογαριασμό της Mercedes.

O Βρετανός γίνεται μόλις ο 5ος πιλότος που αγωνίζεται για τη Mercedes-AMG Petronas F1 Team από το 2010, και ο τρίτος Βρετανός που εκπροσωπεί τη Mercedes-Benz στην F1 μετά τον Sir Stirling Moss και τον Lewis Hamilton.

Ο Russell είναι μέλος του προγράμματος Mercedes-Benz Junior από το 2017, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα GP3 Series, ενώ έναν χρόνο μετά κέρδισε και το πρωτάθλημα της Formula 2. Ο επικεφαλής της ομάδας και διευθύνων σύμβουλος της Toto Wolff δήλωσε:

Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πιστούς συνεργάτες μας στη Williams για τη συνεργασία και την ανοιχτή τους σκέψη, καθιστώντας δυνατό την μετάβαση του George στη Mercedes γι’αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι συνομιλίες με την ομάδα της Williams ήταν θετικές και ρεαλιστικές, και αυτοί ήταν οι βασικοί παράγοντες για την της επίτευξη συμφωνίας.

Δεν θα είναι εύκολο ο George να κάνει την μετάβαση από την Williams στην W11, αλλά είναι έτοιμος να αγωνιστεί και έχει λεπτομερή κατανόηση των ελαστικών του 2020 και του πώς αποδίδουν σε αυτή τη γενιά μονοθεσίων. Ο George έχει δείξει εντυπωσιακή φόρμα φέτος με την Williams, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην άνοδο του grid, και είμαι αισιόδοξος ότι θα προσφέρει τα μέγιστα μαζί με τον Valtteri, ο οποίος θα είναι ένα απαιτητικό σημείο αναφοράς γι’αυτόν.

Αυτός ο αγώνας θα σηματοδοτήσει ένα μικρό ορόσημο για εμάς, καθώς βλέπουμε ένα μέλος του Junior προγράμματος μας να αγωνίζεται για την Mercedes για πρώτη φορά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και θα το επίκεντρο των αθλητικών μας προσπαθειών θα είναι πίσω από τον Valtteri και τον George προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τη βαθμολογία μας ως ομάδα. Αλλά, φυσικά, οι σκέψεις μας είναι επίσης με τον Lewis, που θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε προκειμένου να έχει ταχεία ανάρρωση κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσης.

ΠΗΓΗ: