Ενταση στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, στη ΓΑΔΑ ο γιος του target=”_blank”

3
Ενταση-στη-συγκέντρωση-για-τον-Κουφοντίνα,-στη-ΓΑΔΑ-ο-γιος-του-target=”-blank”

Στην προσαγωγή του γιου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Εκτορα, προχώρησαν οι αστυνομικοίνωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια έντασης, που επικράτησε σε συγκέντρωσηαλληλεγγύης στο αίτημα τού απεργού πείνας για μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στις δώδεκα το μεσημέρι οι διαδηλωτές έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Συντάγματος, οι αστυνομικοί τους απώθησαν προς την οδό Ερμού και εκείνοι από την οδό Νίκης έφθασαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Σε εκείνο το σημείο, στελέχη της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προχώρησαν στην προσαγωγή του Εκτορα Κουφοντίνα, ο οποίος δίνει το παρόν σχεδόν σε όλες τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν γίνει τουλάχιστον επτά προσαγωγές από διάφορα σημεία, ενώ όταν οι διαδηλωτές κατέληξαν στον πεζόδρομο της Κοραή, έγιναν ρίψεις νερού από τον Αίαντα, την υδροφόρα της ΕΛ.ΑΣ.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει η στάση της Αστυνομίας απέναντι στις πορείες για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και από τη διακριτική παρακολούθηση και επέμβαση μόνο σε περίπτωση φθορών και συγκρούσεων, τώρα οι αστυνομικοί έχουν εντολή να επιχειρούν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση με την αιτιολογία των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Για αυτό, άλλωστε, και ύστερα από τη συγκέντρωση τής Παρασκευής επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ και στους 14 συλληφθέντες, οι οποίοι όμως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΗΓΗ: