Εικόνες από την Ανατολική Ουκρανία: Η ζωή στα χαρακώματα στην πιο “καυτή” περιοχή του πλανήτη target=”_blank”

2
Εικόνες-από-την-Ανατολική-Ουκρανία:-Η-ζωή-στα-χαρακώματα-στην-πιο-“καυτή”-περιοχή-του-πλανήτη-target=”-blank”

Η περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, είναι το τελευταίο διάστημα το πιο ”καυτό” σημείο στον πλανήτη. Δυνάμεις του Κιέβου έχουν παραταχθεί σε απόσταση αναπνοής από τις περιοχές των ρωσόφιλων αυτονομιστών στο Ντονμπάς. Όπως δε καταγγέλλει η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά υπάρχουν  μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και ένοπλων ομάδων πολιτοφυλακής αλλά και χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να υπερασπιστούν τους αυτονομιστές εάν προκληθεί σύγκρουση. 

Οι ουκρανοί στρατιώτες είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη αφού το κλίμα μιλιταρισμού που επικρατεί, είναι λογικό να προκαλεί εκνευρισμό και κόπωση αν και σε κάποιες λίγες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτορεπόρτερ του Getty, του Reuters ή διανεμήθηκαν από το Υπ.Άμυνας βλέπουμε τους ένστολους και σε κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Ενώ μια γεύση από την ”πρώτη γραμμή” στην Αν.Ουκρανία δίνει και το βίντεο του BBC και του απεσταλμένου δημοσιογράφου Τζόνα Φίσερ (Video: Αμπντουαλιλ Αμπντουρασούλοβ, παραγωγή: Νταρίνα Μάγιερ).

Την περιοχή επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών. 

Ο Ζελένσκι για φαγητο με τους στρατιώτεςΟ πρόεδρος Ζελένσκι στα χαρακώματα Συνομιλίες Ζελένσκι με στρατιώτες στη πρώτη γραμμή Ο πρόεδρος Ζελένσκι στα χαρακώματα  ΠΗΓΗ: