Ειδική Porsche 911 Turbo S αφιερωμένη στις νίκες του Pedro Rodriguez

1
Ειδική porsche-911-turbo-s-αφιερωμένη-στις-νίκες-του-pedro-rodriguez

Όταν ο Sergio Perez κέρδισε το περσινό Grand Prix του Sakhir, έγινε ο πρώτος Μεξικάνος οδηγός που κέρδισε έναν GP της Formula 1 από τότε που ο Pedro Rodriguez κέρδισε το Βελγικό Grand Prix του 1970.

Ο Rodriguez ήταν γνωστός για την ανδρεία του και στους αγώνες αντοχής και κατέκτησε νίκες και βάθρα καθ ‘όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 για λογαριασμό της Ferrari. Επίσης πήρε την πρώτη θέση στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1968, μαζί με τον Julien Bianchi με ένα Ford GT40. Είχε εξαιρετικές ικανότητες τη νύχτα και σε βρεγμένο οδόστρωμα και το 1970 και το 1971 οδηγώντας την 917K συνέβαλε ώστε η Porsche μα κατακτήσει 2 φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την επέτειο του θανάτου του, όταν οδηγώντας μια Ferrari 512 κατά τη διάρκεια του αγώνα Norisring 200 μιλίων, έχασε τη ζωή τους στις 11 Ιουλίου του 1971. Γι’αυτό η Porsche Λατινικής Αμερικής, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, κατασκεύασε μια μοναδική Porsche 911 Turbo, την Porsche 911 Turbo S “One of a Kind.”

Το μοντέλο αναπτύχθηκε με την βοήθεια της οικογένειας του Rodriguez και είναι βαμμένη στα χρώματα της Gulf, έχοντας το νούμερο 2 στις πόρτες και στο καπό, όπως και η 917K που οδηγούσε ο Μεξικανός.

Στο κάτω μέρος της πίσω αεροτομής υπάρχουν τα ονόματα όλων των αγώνων που κέρδισε ο Rodriguez για λογαριασμό της Porsche. Στο εσωτερικό συναντάμε μπλε δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, πορτοκαλί ραφές και carbon ένθετα, που φέρουν το όνομα και την υπογραφή του Rodriguez.

Το αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία φέτος και όλα τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις του Μεξικού.

ΠΗΓΗ: