Εγνατία Οδός:  Δύο επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ

0
Εγνατία-Οδός: -Δύο-επενδυτικά-σχήματα-κατέθεσαν-δεσμευτικές-προσφορές-στο-διαγωνισμό-του-ΤΑΙΠΕΔ

Αποσφραγίστηκαν σήμερα οι οικονομικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών. Τις προσφορές τους κατέθεσαν τα σχήματα Vinci Highways SAS – Vinci Concesiones  SAS, Μυτιληναίος ΑΕ – Αβαξ ΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα ΑΕ – Egis Projects SA.  

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων, θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, η οποία θα λάβει χώρα κατόπιν νεότερης απόφασης.

Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου, ενώ να σημειωθεί ότι εάν οι δύο προσφορές έχουν διαφορά μεταξύ τους μικρότερη του 15% τότε θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές και από τα δύο σχήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017.  Πρόκειται για τον οδικό άξονα, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται σε λειτουργία.  Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).  Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

Μεγάλες Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις