Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις προφυλακτικών σε χώρες με χαλαρά μέτρα κορονοϊού

  0
  Διπλασιάστηκαν-οι-πωλήσεις-προφυλακτικών-σε-χώρες-με-χαλαρά-μέτρα-κορονοϊού

  Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι πωλήσεις προφυλακτικών σε χώρες, όπως η Κίνα, όπου τα μέτρα για τον κορονοϊό έχουν χαλαρώσει, σύμφωνα με την εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Reckitt. Σύμφωνα με την έρευνά της, οι άνθρωποι έκαναν λιγότερο σεξ στην αρχή της πανδημίας, πέρσι, κάτι που οφειλόταν σε «εκδήλωση άγχους».

  Πλέον, έναν χρόνο μετά, η αύξηση στις πωλήσεις των προφυλακτικών και δη της Durex είναι διπλάσιες, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

  Η άνοδος που σημείωσαν μάλιστα οι πωλήσεις των προφυλακτικών ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όπου τα μέτρα και οι κανόνες για την πανδημία του κορονοϊού χαλάρωσαν. Όπως τονίζεται, αυτή η τάση θα συνεχιστεί και σε χώρες όπου σταδιακά τα μέτρα χαλαρώνουν.

  Πάντως, δεν ήταν μόνο τα προφυλακτικά που επηρέασε η πανδημία του κορονοϊού. Μειώθηκαν σημαντικά προϊόντα υγείας, όπως φάρμακα για τη γρίπη, καθώς ο κόσμος έμενε στο σπίτι ενώ όλοι φορούσαν μάσκες, οπότε δεν μεταδόθηκε ο ιός. Από την άλλη, προϊόντα όπως της Dettol και της Lysol, είδαν να αυξάνεται κατακόρυφα το ποσοστό πωλήσεων τους καθώς βελτιώθηκαν οι συνήθειες υγιεινής του καταναλωτικού κοινού.

  Αυτό το οποίο επισημαίνουν πάντως οι ειδικοί είναι πως την επόμενη χρονιά, τα κρυολογήματα και η γρίπη ίσως να «κτυπήσουν» περισσότερο τους ανθρώπους, μετά την ανάγκη τους να έρθουν περισσότερο κοντά μεταξύ τους.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Πέθανε ο άνθρωπος με το διασημότερο και πιο viral γέλιο του κόσμου (vid)
  • Στη γυναικεία πτέρυγα ο Φουρθιώτης, αρνείται να φάει γιατί κάνει ειδική διατροφή
  • Χαμός με την κλειστή μουσική στην εστίαση: «Με ακουστικά επιτρέπεται; Απαγορεύονται τα ringtones;» (vid)
  • Έκοψε το μόριό του και σε κατάσταση αμόκ βούτηξε από το παράθυρο στο κενό

  ΠΗΓΗ: