Διπλά αναδιπλούμενο Samsung Galaxy Z έρχεται φέτος

2
Διπλά-αναδιπλούμενο-samsung-galaxy-z-έρχεται-φέτος

Του Θάνου Παλάγκα

Η Samsung ίσως κυκλοφορήσει ένα διπλά αναδιπλούμενο κινητό φέτος, σύμφωνα με το Nikkei Asia.

Οι περισσότερες αναφορές που έχουν γίνει στο παρελθόν, έλεγαν ότι ο Κορεάτικος γίγαντας θα ανακοινώσει τρεις αναδιπλούμενες συσκευές φέτος, συμπεριλαμβάνοντας το Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 και ένα ακόμα πιο οικονομικό μοντέλο.

Μια αναφορά του Δεκεμβρίου υποστηρίζει ότι θα κυκλοφορήσουν τέσσερα αναδιπλούμενα μοντέλα και ένα rollable, φέτος. Φαίνεται ότι το τέταρτο αναδιπλούμενο θα είναι ένα μοντέλο με διπλή άρθρωση.

Πατέντες που έχουν καταχωρηθεί, έχουν ήδη υποδηλώσει ότι κάποια στιγμή ένα τέτοιο μοντέλο θα κυκλοφορούσε, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι πιο συγκεκριμένο για μια τέτοια συσκευή.

Η dual-folding συσκευή Galaxy Z, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης και φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, λένε οι πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Η Samsung θέλει ένα σχεδιασμό που θα είναι βολικός για τις εφαρμογές, ώστε όταν ξεδιπλώνει η οθόνη, να έχουμε αναλογία 16:9 ή 18:9. Αυτό θα επιτρέψει στα παιχνίδια και τις εφαρμογές να τρέχουν χωρίς πρόβλημα. Το Fold 2, όταν ξεδιπλώνει, έχει αναλογία οθόνης 25:9 και αυτό υποχρεώνει τους developers να κάνουν ειδικές προσαρμογές στις εφαρμογές τους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Jeff Pu, η Samsung πούλησε περίπου 3.5 εκ. αναδιπλούμενα κινητά μέσα στο 2020, και φέτος, αυτό το νούμερο ίσως φτάσει τα 7.5 εκ. Επίσης αναφέρει ότι η Samsung εδώ και καιρό σχεδιάζει να αντικαταστήσει την σειρά Note με foldable συσκευές, ώστε πέρσι αποφασίστηκε να διακοπεί η σειρά Note, για να επικεντρωθεί περισσότερο στα αναδιπλούμενα. Αυτά προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος και επίσης έχουν πολύ ξεχωριστό design, σε αντίθεση με τα Note και τη σειρά S που πλέον διαφέρουν ελάχιστα.

Η εταιρία θέλει να φτάσει τις πωλήσεις των foldable να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα Note, τα οποία συνήθως έχουν πωλήσεις 10 εκ. ετησίως. Όμως η συνεχιζόμενη έλλειψη σε κυκλώματα και άλλα εξαρτήματα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για τα αναδιπλούμενα, ίσως μπει εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια.

[via]

ΠΗΓΗ: