Δεκαπέντε και ένας λόγοι για τους οποίους θα είμαστε χαρούμενοι μετά την πανδημία target=”_blank”

3
Δεκαπέντε-και-ένας-λόγοι-για-τους-οποίους-θα-είμαστε-χαρούμενοι-μετά-την-πανδημία-target=”-blank”

.

Αν και κανείς δεν ξέρει τις ακριβείς ημερομηνίες άρσης του lockdown, οι περισσότεροι εικάζουν πως το καλοκαίρι θα έχουν ανοίξει κάποιες δραστηριότητες και κοινωνικές συναθροίσεις. Μπορεί αυτό να μοιάζει πολύ μακριά, αλλά εμείς θα αναφέρουμε 16 δραστηριότητες και καταστάσεις που μας έχουν λείψει και ανυπομονούμε να τις ξαναζήσουμε. Πιθανότατα μερικά θα αργήσουν περισσότερο από άλλα, αλλά ελπίζουμε ότι τουλάχιστον κάτι στη λίστα να σας φέρει κάποια ελπίδα για το τι θα έρθει.

1. Επιτέλους ησυχία

Μερικοί ονειρεύονται να ξαναβρεθούν σε πάρτι, αλλά ο διακαής πόθος των γονιών ανάμεσά μας είναι η ιδέα της ηρεμίας και της ησυχίας. Με τα παιδιά στο σπίτι αυτή η ιδέα έχει κάνει φτερά εδώ και καιρό.

2. Χέρι – χέρι με τη γιαγιά

Μετά από μήνες χωρίς ουσιαστική επαφή, θα μπορούμε επιτέλους να δούμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και απλά, να τους κρατήσουμε το χέρι. Όχι δεν κλαίω, εσείς κλαίτε.

3. Ο καλύτερος καφές όλων των εποχών

Θα μπορούμε να πάμε για εκείνον τον περιβόητο καφέ με τους φίλους μας, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, ναι καλά διαβάσατε, και να συζητήσουμε ή να παίξουμε επιτραπέζια. Θα καθόμαστε έξω, ακόμα και αν βρέχει.

4. Συγκεντρώσεις για φαγητό

Εννοείται πως δεν θα λείψουν και τα ψησίματα, τα barbeque και τα τραπέζια, ακόμα και αν δεν γιορτάζουμε τίποτα. Εκδίκηση, για τις μέρες που τρώγαμε μόνοι.

5. Αντίο στην ψαλίδα και την ρίζα

Με ανοιχτά τα κομμωτήρια, θα μπορέσουμε να βγούμε στον κόσμο χωρίς τα μαλλιά μας να μοιάζουν λες και βγήκαμε από χειμερία νάρκη.

6. Ηλιοβασίλεμα σε drive – in κινηματογράφο

Ενώ το καλοκαίρι ήταν από τις δραστηριότητες που επιτρέπονταν, εν μέσω πανδημίας λόγω της απόστασης, τώρα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα όνειρο. 

7. Αλώνοντας τους διαδρόμους των καταστημάτων

Οι αγορές online απλά δεν είναι το ίδιο με τη φυσική παρουσία στο κατάστημα. Το να μπορείς να νιώσεις και να δεις τα υφάσματα αλλά και την εφαρμογή τους πάνω σου, θα μας γλιτώσει από πολύ περιττό κόπο.

8. Επίσκεψη σε βιβλιοθήκες

Μας έχει λείψει πολύ να βρίσκουμε κρυμμένα διαμάντια στα τελευταία ράφια και να συζητάμε με τον βιβλιοθηκονόμο για τις αγαπημένες μας επιλογές, ενώ πριν μας είχε πει βέβαια να κάνουμε ησυχία. Όσο για την μυρωδιά της βιβλιοθήκης, ας μην το αναφέρουμε. 

9. Απελευθέρωση από τους τέσσερις τοίχους

Τι ανακούφιση η αλλαγή σκηνικού. Είτε αυτό σημαίνει δουλειά ή διακοπές, σίγουρα θα μας ξεκουράσει.

10. Βουτιά σε πισίνες

Όλες οι δραστηριότητες και τα θαλάσσια σπορ είναι «κλειστά» κατά την διάρκεια της πανδημίας και εμείς ονειρευόμαστε το πρώτο μπάνιο στο κολυμβητήριο ή την πισίνα του δήμου.

11. Όρθιοι για χειροκρότημα

Πόσα μας έχουν λείψει οι τα θέατρα, οι συναυλίες και οι μουσικές σκηνές. Είμαστε παραπάνω από έτοιμοι για την συναυλία του αγαπημένου μας συγκροτήματος ή την παράσταση στο θέατρο που περιμένουμε εδώ και καιρό. Ένα είναι σίγουρο: θα χειροκροτήσουμε με όλη μας τη δύναμη.

12. Θα δούμε τους αγαπημένους μας γυμναστές ξανά

Μπορεί τα online μαθήματα, να μας κράτησαν σε φόρμα αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την δυναμική της ομάδας σου ή την ενθάρρυνση του αγαπημένου σου προπονητή.

13. Μπύρες πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου

Σιγά σιγά θα ανοίξουν και οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και μη, και θα μπορούμε άνετα να τις παρακολουθούμε ξανά από κοντά με τους φίλους μας.

14. Τέρμα η μαγειρική στο σπίτι 

Τρία μέρη θα έχουν από εδώ και πέρα οι επισκέψεις στα εστιατόρια: ορεκτικό, κυρίως πιάτο, γλυκό, μήπως και άλλο ένα γλυκό;

15. Η κολλητή θα πει το «ναι»

Οι γάμοι και οι τελετές θα είναι πάλι προσβάσιμες και ανοιχτές στο κοινό και ναι, θα έρθει η εποχή που δεν θα μπορούμε να περάσουμε από τα ρύζια στην εκκλησίες. Ας είναι.

16. Το πάρτι της δεκαετίας

Μιας και τα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, σίγουρα τα πάρτι θα έχουν την τιμητική τους. Ένας ένας παιδιά.

Μέχρι τότε, ας παραμείνουμε ασφαλείς. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά, χωρίς περιορισμούς. 

 

ΠΗΓΗ: