Γοριλο-καβγάς

3
Γοριλο-καβγάς

Ως… πολεμοφόδιο χρησιμοποιούν το άχυρο δύο θηλυκοί γορίλες, που μάλλον δυσκολεύονται να συνυπάρξουν για πολλή ώρα στον ίδιο χώρο, στον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ.

Η Κάλα είναι η νεότερη άφιξη στον κήπο, με τα υπόλοιπα θηλυκά να δείχνουν σημάδια ζήλιας, καθώς τα πηγαίνει αρκετά καλά με τον αρσενικό γορίλα Τζακ.

Καθώς η Κάλα επέλεξε να καθίσει στον οροφή της καλύβας, η Κουκένα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, πλησιάζοντάς την με απειλητικές διαθέσεις.

Ακολουθεί ένα μικρό κυνηγητό, με τους δυο θηλυκούς γορίλες να προσπαθούν να επιβληθούν, κερδίζοντας τον χώρο τους.

Ο γορίλας ζει σε υγρά τροπικά δάση στην Αφρική.

Τα αρσενικά φτάνουν σε ύψος τα 1,8 μέτρα και ζυγίζουν περί τα 160 κιλά συνήθως, αν και μπορούν να φτάσουν σε βάρος και τα 300 κιλά.

Τα θηλυκά είναι μικρότερα, έχοντας βάρος περί τα 70 κιλά.

Ο γορίλας έχει μικρά αφτιά, αλλά μύτη με μεγάλα ρουθούνια και το σώμα του καλύπτεται από τρίχωμα.

ΠΗΓΗ: