Γκίκας Μαγιορκίνης: Τα εμβόλια και οι αγελαδόμορφες παραμορφώσεις

3
Γκίκας-Μαγιορκίνης:-Τα-εμβόλια-και-οι-αγελαδόμορφες-παραμορφώσεις

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί πως το φαινόμενο του φόβου απέναντι στα εμβόλια δεν είναι κάτι καινούριο. Κάθε άλλο…

Πιο συγκεκριμένα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφέρεται σε μια γνωστή γελοιογραφία του 1.802, που έδειχνε τι συνέβαινε εκείνη την εποχή με αφορμή τον δαμαλισμό, δηλαδή τον εμβολιασμό με συγγενικό ιό της ευλογιάς, ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι.

Τα όσα λέει είναι ενδεικτικά…

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι παρανοϊκοί ιδεασμοί για τον εμβολιασμό είναι τόσο παλιοί όσο τα εμβόλια. Αυτή η (ευρέως γνωστή) γελοιογραφία από το 1802 αποτυπώνει το πώς ο δαμαλισμός (δλδ ο εμβολιασμός με τον συγγενικό στην ευλογιά ιό της δαμαλίτιδας που προσβάλει της αγελάδες και προστατεύει από τον ιό της ευλογιάς) είχε εξάψει την φαντασία του κόσμου για παραμορφωτικές παρενέργειες.

Επειδή το εμβόλιο λοιπόν παρασκευαζόταν από ιό που μολύνει αγελάδες, οι ιδεασμοί έλεγαν για αγελαδόμορφες παραμορφώσεις.

Click4more: Από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού – Ποιους αφορά

200 χρόνια αργότερα ο ιός έχει εκριζωθεί χωρίς να υπάρχουν αγελαδόμορφοι άνθρωποι. Μία θεωρία λέει ότι οι παρανοϊκοί αυτοί ιδεασμοί προκύπτουν από την ανάγκη να εκλογικευθεί ο φόβος που φυσικά προκύπτει από την ιατρική πράξη. Είναι πιθανώς μία ψυχολογική “άμυνα” απέναντι στον φυσικό φόβο της ιατρικής παρέμβασης.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι νέο φαινόμενο…».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις