Γιώργος Χρυσοστόμου: «Το θέατρο στην Ελλάδα έχει αρκετά “σκουπίδια”»

3
Γιώργος-Χρυσοστόμου:-«Το-θέατρο-στην-Ελλάδα-έχει-αρκετά-“σκουπίδια”»

Για τη σχέση της πολιτείας με το θέατρο μίλησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε επίσης πως τα φαινόμενα απατούν στο χώρο του και πως αν έκλεισες μια παράσταση ή μια τηλεοπτική δουλειά δεν σημαίνει ότι έχεις λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα.

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Η Φάρμα: Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση ο Τζώρτζογλου – Με ποιον θα μονομαχήσει;

Σχέση ανενεργή αυτή της πολιτείας με το θέατρο;

«Ακόμη και όταν τα θέατρα ήταν ανοιχτά, η σχέση ήταν ανενεργή. Το θέατρο για το κράτος είναι όπως λέει ο μπαμπάς στο παιδί: “Κάνε το χόμπι σου”. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να εξάγει η χώρα. Καμία κυβέρνηση δεν πήρε σοβαρά το θέατρο. Πάντα το είχε σαν μιας ελαφριάς μορφής απόλαυση. Ο πολιτισμός ήταν μόνο τα αρχαία. Οι ηθοποιοί δούλευαν οκτώ μήνες και πληρώνονταν τους τρεις της παράστασης. Αν εξαιρέσετε το Εθνικό και το ΚΘΒΕ, οι υπόλοιποι θίασοι δουλεύουν με το ρίσκο».

– Δεν είναι οικονομική επένδυση…

«Είμαστε μια χώρα που θα μπορούσε να εξάγει τραγωδία. Επίσης, το θέατρο δεν συμφέρει να το στηρίζεις, γιατί το θέατρο κάνει “καθρέφτη”. Κανείς δεν θέλει να κάνει “καθρέφτη” τα άσχημα του κράτους. Πάντα αναφέρω στις συνεντεύξεις, για να το μάθει ο κόσμος, ότι τα φαινόμενα απατούν σε αυτή τη δουλειά. Θαρρεί κάποιος ότι έκλεισες μια παράσταση ή μια τηλεοπτική δουλειά και έχεις λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα. Αν δεν έχεις από παλιά κάτι τέτοιο, θα παλεύεις μία ζωή και δεν θα σε στηρίξει κανένας. Ίσως γι’ αυτό είναι τόσο καλό το θέατρο στην Ελλάδα. Έχει αρκετά “σκουπίδια” αλλά έχει και πολύ καλά εκπαιδευμένους ηθοποιούς, αφού βγουν από τη σχολή. Γιατί τους εκπαιδεύει στο σύστημα και δημιουργεί και έμπνευση», είπε ο Γιώργος Χρυσοστόμου στον Τηλεθεατή.

ΠΗΓΗ: