Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Η επίσημη ανακοίνωση της Premier League για την αναβολή του ντέρμπι

1

Αναβλήθηκε και επίσημα το ντέρμπι της Premier League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, μετά το ντου των οπαδών της πρώτης στο Ολντ Τράφορντ.

Οι φίλοι των “κόκκινων διαβόλων” διαδήλωσαν εναντίον της ιδιοκτησίας του συλλόγου, γεγονός που έφερε επεισόδιο, μέσα κι έξω από το γήπεδο, αλλά και στο ξενοδοχείο της ομάδας.

Δείτε εδώ όσα συνέβησαν στο Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Ως εκ τούτου, η Premier League αναγκάστηκε να αναβάλει το παιχνίδι, όπως ανακοίνωσε και επίσημα. Θέση πήρε όμως και η ίδια η Γιουνάιτεντ, με την οικογένεια Γκλέιζερ να μην αναφέρει τίποτα για τον “πόλεμο” που δέχεται από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας της.

Η ανακοίνωση της Premier League

Μετά την παραβίαση της ασφάλειας στο Old Trafford, το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Λίβερπουλ έχει αναβληθεί.

Αυτή είναι μια συλλογική απόφαση της αστυνομίας, των 2 συλλόγων, της Premier League και των τοπικών αρχών.

Η ασφάλεια όλων στο Όλντ Τράφορντ παραμένει υψίστης σημασίας. καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε τα έντονα συναισθήματα των οπαδών, αλλά καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, εγκληματικής φθοράς και παράνομης εισβολής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παραβιάζουν τους κανονισμούς για την Covid-19. Οι οπαδοί έχουν πολλά κανάλια για να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους, αλλά οι ενέργειες μιας μειονότητας που παρατηρούνται σήμερα δεν δικαιολογούνται.

Συμπάσχουμε με την αστυνομία και τους φύλακες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν έπρεπε να έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η μετάθεση του αγώνα θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφερε τα εξής: «Έπειτα από συζητήσεις ανάμεσα στην Αστυνομία, την Premier League και τα club, το παιχνίδι μας με την Λίβερπουλ αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας. Πλέον αναζητείται νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Οι οπαδοί μας είναι παθιασμένοι με την ομάδα και κατανοούμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζονται με ειρηνικό τρόπο. Παρά το γεγονός αυτό, δεν συμφωνούμε με το ότι εμπόδισαν την ομάδα και έθεσαν άλλους οπαδούς, το προσωπικό και την Αστυνομία σε κίνδυνο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις