Γιατί πρέπει να ασκείται ο σκύλος μας

0
Γιατί-πρέπει-να-ασκείται-ο-σκύλος-μας

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, 15:00

Γιατί πρέπει να ασκείται ο σκύλος μας

Η έλλειψη άσκησης στον τετράποδο φίλο σας μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία όπως η παχυσαρκία. Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Οι σκύλοι που δεν ασκούνται τακτικά μπορούν επίσης να αναπτύξουν αρνητικές συμπεριφορές όπως γάβγισμα, σκάψιμο ή μάσημα αντικειμένων. Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν αναφέρει ότι οι σκύλοι τους φαίνεται να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν έχουν την καθημερινή τους δόση άσκησης.  

Η άσκηση δεν χρειάζεται πάντα να είναι αγγαρεία. Όπως και με το χορό, την ορειβασία ή την ποδηλασία, η γυμναστική δεν είναι απαραίτητη όταν θέλετε να ανεβάσετε τους σφυγμούς σας. Επιπλέον, οι περισσότεροι σκύλοι δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την άρση βαρών. Κάνετε το χρόνο άσκησης χρόνο ψυχαγωγίας παίζοντας παιχνίδια μαζί του. 

Το πιάσε-πέτα και η διελκυστίνδα είναι πάντα τα πιο δημοφιλή. Αλλά αν θέλετε περισσότερη ποικιλία, προσπαθήστε να του φτιάξετε μια πίστα με εμπόδια ή να του μάθετε μερικά νέα κόλπα. 

Αν δεν μπορείτε να βγείτε έξω λόγω του καιρού, κινητοποιήστε το παίζοντας το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. 

Απλά κρύψτε τις λιχουδιές του σε διάφορα σημεία στο σπίτι και θα χρησιμοποιήσει τη μύτη του για να τις ανακαλύψει. Επίσης, οι σκύλοι μπορούν να ασκηθούν αρκετά με αντικείμενα-παιχνίδια. Επιλέξτε από μπάλες, παιχνίδια για τράβηγμα, τα λούτρινα ή τα παιχνίδια που περιέχουν 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

ΠΗΓΗ: