Γιάννης Μπέζος: «Η τηλεόραση έχει θλιβερά πράγματα… Προγράμματα κλειδαρότρυπας»

0
Γιάννης-Μπέζος:-«Η-τηλεόραση-έχει-θλιβερά-πράγματα…-Προγράμματα-κλειδαρότρυπας»

Ο Γιάννης Μπέζος, ως ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του σίγουρα είναι από τους πλέον κατάλληλους για να μιλήσει για την ελληνική τηλεόραση, στον καιρό του κορονοϊού. 

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός, για ακόμα μία φορά όμως, ως ένας άνθρωπος που δεν έχει μασήσει ποτέ τα λόγια του, δηλώνει απογοητευμένος από τις παραγωγές που προβάλλονται φέτος στη μικρή οθόνη. Ο ίδιος μιλάει για την κατάσταση στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και για την επιτυχημένη κωμική σειρά Παρουσιάστε στην οποία πρωταγωνιστεί. Δείτε τι ακριβώς δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος παρακάτω…

  • VIRAL ΕΙΔΗΣΗ: Ράδιο Αρβύλα: Νέες απουσίες μετά τα κρούσματα covid στην εκπομπή – «Έχουμε αποδεκατιστεί»

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το άμεσο θεατρικό μέλλον;

Το πόσο άμεσο θα είναι… είναι σχετικό, ας βάλουμε ερωτηματικό. Θέλω να πιστεύω ότι οι καλοκαιρινές παραστάσεις θα γίνουν και από τη στιγμή που μιλάμε για ανοιχτά θέατρα, θα είναι όλα καλά.

Ανακοινώσεις ή κάποιο πλάνο, ωστόσο, ακόμη δεν υπάρ­χουνΣας αγχώνει αυτό;

Δεν με αγχώνει τίποτα. Η δική μας δουλειά είναι πάντα στον χώρο της εξαίρεσης. Δεν μπορούμε να μπούμε στην ίδια λογική με τα υπόλοιπα. Η δουλειά μας απαιτεί κοινό καθιστό και αυτό είναι δύσκολο σε εποχές πανδημίας. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους θα πρέπει να υπάρχουν συνθήκες που να το επιτρέπουν, πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Οι συνάδελφοί σας, όμως, πολλές φορές αναφέρουν ότι ο κλάδος δεν αντέχει άλλο

Και πριν από τον κορονοϊό ο κλάδος ήταν χάλια, ο κορονοϊός τού έδωσε απλά «μία και κατάλαβε». Υπήρ­χαν ανεργία, κακοπληρωμένες δουλειές. Πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και να αναλογιστούμε τη συνέχεια.

Θεωρείτε ότι θα βγει κάτι καλό από αυτή την κατάσταση;

Μα­κάρι να βγω ψεύτης, αλλά όχι, δεν νομίζω. Θα επιστρέψουμε στην γκρίνια και στη γνωστή μας μιζέρια. Για να βγει κάτι καλό απαιτούνται σκέψη, αυτοκριτική, να κοιτάμε προς το μέσα μας.

Πώς περάσατε όλο αυτό το διάστημα;

Έτσι κι αλλιώς δεν είχα οργανώσει κάτι θεατρικό, οπότε δεν βγήκα εκτός προγράμματος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εγκλεισμός, το ότι δεν μπορείς να κυκλο­φορείς, δεν υπάρχει ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή, το ότι υπάρχει ανασφάλεια και ο φόβος του αγνώστου για το μέλλον.

Σας έλειψε η ανθρώπινη επαφή;

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όχι! Δεν μου έλειψε η επαφή με τον κόσμο στο θέατρο γιατί είχα αποφασίσει ότι δεν θα κάνω κάτι.

Τηλεοπτικά σας βλέ­πουμε σε μία ξεχω­ριστή ως προς το περιεχόμενο σειρά, το «Παρουσιάστε!». Είστε ευχαριστημέ­νος και υπερήφα­νος από το απο­τέλεσμα;

Είμαι ικανοποιημένος για να είμαι ολιγαρκής. Οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνα­τότητες, το κλίμα με τον κορονοϊό, δημι­ουργούν δυσκολίες, οπότε είμαι ικανοποι­ημένος. Όλα γίνονται με πίεση, δεν υπάρχει χρόνος. Η αποστολή μας είναι να παρη­γορούμε τον κόσμο, προσπαθώ να δημιουργώ ένα κλίμα χαράς και οι τηλεθεατές να το συμμεριστούν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, θέλει κόπο για να γίνουν όλα όπως πρέπει, ειδικά σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που είναι πολτός.

Τι εννοείτε με τη Λέξη «πολτός»;

Η τηλεόραση έχει θλιβερά πράγματα. Μάλιστα η εποχή που διανύουμε, λόγω κορονοϊού, ευνοεί και εκπομπές-προγράμματα κλειδαρότρυπας. Λειτουργούν εκτονωτικά για τον κόσμο.

Σας προβληματίζει ότι όλα αυτά τα προγράμματα έχουν μεγάλη απήχηση στη νέα γενιά; Σε ηλικιακά μικρότερους τηλεθεατές;

Δεν σημαίνει ότι η νέα γενιά είναι πάντα και καλή. Θεωρώ ότι ως χώρα έχουμε «νεολαγνεία», το κάνουν οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες. Δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν οι νέοι είναι καλό, ό,τι οι παλαιοί κακό. Πρέπει να λέμε την αλήθεια, να κάνουμε κριτική και οι νέοι που το αξίζουν θα καταλάβουν.

Πηγή: TV Τύπος

ΠΗΓΗ: