Γερμανία – Lockdown: Ιστορικό «limit down» στις διαρρήξεις

1
Γερμανία-–-lockdown:-Ιστορικό-«limit-down»-στις-διαρρήξεις

Ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία λόγω του lockdown κατέγραψαν οι διαρρήξεις το 2020. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη (01.04.2021) η Ένωση Ασφαλιστικής Βιομηχανίας (AGD).

Εξαιτίας του lockdown οι διαρρήκτες στη Γερμανία είδαν τη… δουλειά τους να μειώνεται τον περασμένο χρόνο, επειδή πάρα πολλοί ήταν οι πολίτες που εργάζονταν από το σπίτι.

Τα αιτήματα στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημιώσεις λόγω διαρρήξεων μειώθηκαν στα 85.000 κατά το 2020, δηλαδή 10.000 λιγότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν και στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1998.

Lockdown και οι κλέφτες «βγαίνουν» knock out

«Η μείωση του αριθμού των διαρρήξεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι πολίτες περνούν πάρα πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι τους εξαιτίας της πανδημίας. Οι διαρρήκτες συχνά δεν είχαν την ευκαιρία να δράσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γεργκ Άσμουσεν.

Κατά συνέπεια, το ύψος των αποζημιώσεων έπεσε στα 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 70 εκατομμύρια λιγότερα σε σχέση με το 2019, ενώ ο μέσος όρος αιτημάτων γι’ αυτού του είδους την αποζημίωση μειώθηκε κατά 10% και έπεσε στα 2.750 ευρώ, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικής Βιομηχανίας (GPD).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις