Γερμανία: Φονική έκρηξη σε βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν target=”_blank”

0
Γερμανία:-Φονική-έκρηξη-σε-βιομηχανικό-πάρκο-του-Λεβερκούζεν-target=”-blank”

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε βιομηχανικό πάρκο στη πόλη Λεβερκούζεν της δυτικής Γερμανίας την Τρίτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει πολλούς αυτοκινητόδρομους και να ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απομακρύνει 12 τραυματίες από το σημείο, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση ενώ ακόμη τέσσερα άτομα αγνοούνται.

Η έκρηξη συνέβη σε ένα μέρος του χώρου όπου αποτεφρώνονται τα απόβλητα, δήλωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Currenta. Το Chempark, ένα βιομηχανικό πάρκο χημικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Bayer και Lanxess, δήλωσε στο Twitter ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη.

 

Επίσης δεν είναι ακόμη σαφές το μέγεθος της ζημιάς ενώ, όπως έγινε γνωστό, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού έκτακτης ανάγκης βρισκόταν στο χώρο.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της γερμανικής κυβέρνησης προειδοποίησε τους κατοίκους στην περιοχή για «ακραίο κίνδυνο» και η αστυνομία τους συμβούλευσε να πάνε σε εσωτερικούς χώρους και να διατηρήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα.

Αρκετοί κοντινοί αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν.

Περισσότερες από 30 εταιρείες λειτουργούν στον Chempark.

Το Λεβερκούζεν έχει περίπου 163.000 κατοίκους και συνορεύει με την Κολωνία, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και έχει περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους. Πολλοί κάτοικοι εργάζονται στη Bayer, μία από τις μεγαλύτερες χημικές εταιρείες της χώρας.

Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται πολύ κοντά στις όχθες του ποταμού Ρήνου.

(με πληροφορίες από Reuters, Associated Press)

ΠΗΓΗ: