Γενοκτονία Αρμενίων – Χαστούκι ΗΠΑ σε Τουρκία: «Ο Μπάιντεν θα τερματίσει έναν αιώνα αποσιώπησης»

1
Γενοκτονία-Αρμενίων-–-Χαστούκι-ΗΠΑ-σε-Τουρκία:-«Ο-Μπάιντεν-θα-τερματίσει-έναν-αιώνα-αποσιώπησης»Επικείμενη αναγνώρισης από τον Πρόεδρο Μπάιντεν της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Γενοκτονία Αρμενίων - Χαστούκι ΗΠΑ σε Τουρκία: «Ο Μπάιντεν θα τερματίσει έναν αιώνα αποσιώπησης»

O Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που για δεκαετίες ηγείται στο Κογκρέσο των προσπαθειών αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί επικείμενης αναγνώρισης από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που θα τιμήσω την φετινή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων επικροτώντας την αναφερόμενη απόφαση του Προέδρου να τερματίσει έναν αιώνα αποσιώπησης ενός εκ των πλέον σκοτεινών γεγονότων στην ανθρώπινη ιστορία».

«Σήμερα τιμούμε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τη γενοκτονία, θυμόμαστε πώς πέθαναν και γνωρίζουμε ότι έχουμε αλλάξει τον τρόπο που η ιστορία θα θυμάται τους θανάτους τους. Μετά από τρεις δεκαετίες ηγεσίας αυτού του αγώνα στο Κογκρέσο, είμαι περήφανος ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μπορέσει επιτέλους να το πει χωρίς ευφημισμό: η γενοκτονία είναι γενοκτονία. Απλούστατο.

Καθώς ετοιμάζουμε να παρακολουθήσουμε την 106η επέτειο της συστηματικής επιχείρησης εξάλειψης του αρμενικού λαού εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είμαι βαθιά ευγνώμων στην επιμονή της Αρμενικής κοινότητας…

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr